Az ASUS egy Lamborghini netbookot épít a Cedar Trail platformra

Elkezdtek gyűlni az Intel Cedar Trail platformra épülő netbookok. Teljes pályás letámadás ugyan nincs, de legalább látható a gyártók mozgolódása. Az ASUS egy Lamborghini szériás netbookkal készül, mely a VX6S jelzést viseli, és a kinézete a sorozat szokásos stílusjegyeivel lett tarkítva. Az alkalmazott, LED-es háttérvilágítású megjelenítő 12,1 hüvelykes méretű, a natív felbontása pedig 1366x768 pixel. A besorolás még mindig netbook, de ilyen méretben már kötelező az asztali piacra szánt Atomokból választani, így a vállalat voksa a legerősebb, 2,13 GHz-en üzemelő D2700-as megoldásra esett, mely két magot kínál, és támogatja a Hyper-Threading technológiát. A tervezők nem merik megkockáztatni az új IGP-t, ami az eddig ismert driverproblémák mellett egyáltalán nem csoda, így a lapkán belül ezt az egységet teljesen letiltották. Ennek megfelelően a grafikus megjelenítésről egy AMD Radeon HD 6470M jelzésű MXM modul gondoskodik 1 GB-os GDDR3 szabványú fedélzeti tárral. Ez a termék x1-es PCI Express 1.1 felületen kapcsolódik az NM10-es vezérlőhídhoz, vagyis a soros adatátviteli teljesítmény maximum 250 MB/s lehet. Az előbbi érték sajnos nem számít túl jónak, de a Cedar Trail esetében erre van lehetőség.


(forrás: Netbooklive.com)

A narancssárga termékben a rendszermemória mérete 2 vagy 4 GB lehet, míg az adattárolást egy 5400 rpm-es HDD oldja meg maximum 500 GB-os kapacitással. Szokás szerint elérhető az IEEE 802.11b/g/n-es Wi-Fi, valamint Bluetooth 3.0-s modul, illetve alapfelszereltség a kártyaolvasó, a HDMI kimenet és a két darab USB 3.0-s port. Az akkumulátor kapacitása 5200 mAh-s, de arról nincs adat, hogy ez konkrétan mekkora üzemidőt tesz lehetővé. Azzal, hogy a tervezők az IGP-t kikapcsolták a processzor fogyasztása is alacsonyabb lesz, hiszen ez a részegység már nem igényel energiát. Ezt persze bőven ellensúlyozza a dedikált GPU, ami az AMD adatai szerint maximum 20 wattot fogyaszthat. A termékhez természetesen jár az ASUS Lamborghini egere is.


(forrás: Netbooklive.com) [+]

Az Asus a Lamborghini VX6S jelzésű netbookot gyakorlatilag bármikor forgalomba hozhatja, hiszen az AMD Radeon VGA rendelkezik hitelesített driverrel a Windows 7 operációs rendszerhez. Ettől függetlenül a start pontos dátuma még ismeretlen, és a termék árazásáról sincs adat.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés