Érdekes mesh routereket tervezett az ASUS

A vállalat ráadásképpen egy új Chromeboxot is leleplezett a CES-en.

Az ASUS CES alkalmával nem csak a kiemelten fontos piacokra koncentrált, nem hagyják ugyanis kihűlni a hálózati eszközök szegmensét sem, aminek hála két routert mutattak be: Lyra Trio és Lyra Voice. Mindkettő mesh hálózatok létrehozására való eszköz, ezen belül is előbbi dual-band AC1750-es (2,4 GHz-en 450, 5 GHz-en 1300 Mbps), míg utóbbi tri-band AC2200-as (2,4 GHz-en 400, 5 GHz-en 867+867 Mbps) megoldás. Az újdonságok tipikusan alkalmas a nagy otthonok lefedésére, támogatják az IEEE 802.11a/b/g/n/ac-s Wi-Fi szabványokat, továbbá rendelkeznek gigabites LAN és WAN portokkal, vezérelhetők a Lyra applikációval, sőt, a Lyra Voice még Bluetooth vezérlőt is kapott.

ASUS Lyra Trio
ASUS Lyra Trio [+]

A Lyra Trio inkább egy dizájnos, de működését tekintve hagyományos mesh router, 3x3-as MIMO rádióval. Ezzel szemben a Lyra Voice ugyan képes ellátni router funkciókat, főleg a beépített hat darab antennával, de funkcióját tekintve digitális asszisztens is. Van tehát sztereó hangrendszere és mikrofonja, utóbbin keresztül pedig az Amazon által kínált Alexát lehet megszólítani.

ASUS Lyra Voice
ASUS Lyra Voice [+]

Az ASUS bemutatta az új fejlesztésű Chromebox 3-at is, ami 8. generációs Core processzort kapott 2400 MHz-es effektív órajelen üzemelő DDR4-es rendszermemóriával. Ez biztosítja a gyors feldolgozást, továbbá az USB 3.1 Gen1-es interfész sem maradt le, amihez Type-C port tartozik, míg a kijelző DisplayPort aljzatra köthető.

ASUS Chromebox 3
ASUS Chromebox 3 [+]

Az előtelepített Chrome OS operációs rendszerrel érkező Chromebox 3 természetesen támogatja a Google Play áruházat.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés