IFA 2017: felsőkategóriás router és Designo monitorok az ASUS-nál

A tajvani gyártó sajtóeseményén megnéztünk két új nagyméretű kijelzőt és egy csúcskategóriás routert is.

A notebookok mellett hálózati eszközök és monitorok is érkeztek az ASUS-tól, akiknek sajtóeseményén a Flip notebook-sorozat megtekintése után ezekre is vetettünk egy pillantást. Az első helyen kiállított Blue Cave persze nem újdonság, azt a Computexen ugyanis már bemutatták, az RT-AX88U viszont most jelent meg a nagyközönség előtt. Ez a készülék ráadásul azért is érdekes, mert a gyártó első 802.11ax szabványt támogató eszköze, ami így 6 Gbps sávszélességet kínál – összesítve. Ez a marketingosztályon kitalált szám a valóságban a 2,4 GHz-en elérhető 1,15 Gbps-ből és az 5 GHz-en elérhető 4,8 Gbps-ból tevődik össze. Mindenesetre az ax szabvány előnyei között mindenképpen szerepel a nagyobb sebesség, feltéve, hogy a kompatibilis kliensek is megjelennek. Az elérhetőség és az ár mindenesetre a routernél sem ismert egyelőre.


[+]

Ami a kijelzőket illeti, két hajlított kijelzős, Designo családba tartozó monitorról van szó: a kisebbik, MX32VQ nevű példány 1800 mm-es sugarú, 31,5 hüvelykes VA panelt használ WQHD felbontással, míg az MX38VC névre hallgató nagyobbiknál 2300 mm az ívhez tartozó sugár, a panel pedig egy 37,5 hüvelykes IPS változat, 3840x1600 képponttal (ebből kitalálható, hogy itt 21:9-es  a képarány is).


[+]

Mindkét kijelző a Harman Kardonnal közösen kifejlesztett SonicMaster hanggal érkezik, a nagyobbiknál 2x13, a kisebbiknél 2x8 wattos hangszórókkal. A bemeneteket illetően HDMI és DisplayPort áll rendelkezésre, ezt az MX38VC esetében egy Type-C USB 3.1 konnektor is kiegészíti. Minden felhasználó álmaként megkapjuk a saját világítással rendelkező Halo Lightning Base állványt, ami akár a zene ütemére is pulzálhat, a nagyobbik kijelzőnél pedig ez a zene Bluetooth adapteren keresztül is érkezhet. A játékosok számára egyébként mindkét monitor kínál FreeSyncet és ASUS GamePlust.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés