Hirdetés

Asus M50: notebook minden földi jóval

Az Asus bejelentette M50-es notebookcsaládját, melyet elsősorban szórakozáshoz, játékhoz ajánl – ezt a célt tükrözi egyebek mellett a Dolby Home Theater-kompatibilitás, a beépített Altec Lansing hangszórók, illetve a szimpla DVD-író helyett választható Blu-ray meghajtó.

Az Intel Centrino platformra alapozó notebookban a PM965 chipset társaságában többféle processzor dolgozhat akár a régebbi Core 2 szériákból, akár a 45 nm-en készülő, Penryn magos Core 2 Duo T8000-es vagy T9000-es sorozatokból. A rendszermemória DDR2-667 sebességű, kapacitása 4 GB-ig terjedhet.

A 15,4 hüvelykes kijelző típustól függően WXGA, WXGA+ vagy WSXGA+ felbontású, meghajtásáról diszkrét grafikus vezérlő gondoskodik: ATI Mobility Radeon HD 3470, HD 3650 vagy NVIDIA GeForce 9500M GS (rendre az M50SR, M50SA és M50SV változatokban). A merevlemez kapacitása a még mindig elég nagynak számító 320 GB-ot is meghaladhatja, mivel a notebook megrendelhető a Hitachi 2,5 hüvelykes, a megszokottnál 3 mm-rel vastagabb, 500 GB-os winchesterével is. Az adattárolás kapcsán kell még szót ejteni az 1 GB-os Turbo Memory modulról és a 8 az 1-ben kártyaolvasóról.

A kommunikációs interfészek terén sincs hiány, a modemes és a Gigabit Ethernet csatlakozás mellett Bluetooth és 802.11a/b/g/n-kompatibilis Wi-Fi modullal látják el a gépet, továbbá került rá mikrofon és webkamera is. Multimédiás noteszhez illően a fejhallgató-kimenet SPDIF kimenetként is használható, megjelenítő pedig D-Sub vagy HDMI csatlakozóra köthető. Opcionális alkatrész a DVB-T tévétuner, míg az ujjlenyomat-leolvasó, a TPM modul, a FireWire és eSATA portok mindegyik típus részét képezik. Az M50 mérete 375 x 269 x 44 mm, tömege a kisebbik akkuval 3 kilogramm. A hatcellás akkumulátor 4800 mAh, a kilenccellás 7200 mAh kapacitású, a velük elérhető üzemidőről nincs információnk.

A fekete-szürke borítás díszítéséhez az Infusion névre hallgató eljárást alkalmazzák, vagyis a mintázatot nem a felszínre nyomják, hanem a borító anyagában alakítják ki, így nem fog lekopni a használat során. Ugyancsak szokatlan megoldás, hogy a médialejátszást az érintőpadról lehet vezérelni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés