Hirdetés

Q670-es ASUS alaplap, ezúttal a cég üzleti portfóliójából

Egyebek mellett Type-C is van az egész jól felszerelt, LGA 1700-as újoncon, igaz, csak tüskesor formájában.

Az ASUS egy vállalati jellegű felhasználásra szánt, microATX formátumú alaplappal gyarapította amúgy sem éppen szegényes kínálatát, ami a Pro Q670M-C-CSM elnevezést kapta. Az Intel Q670-es chipsetre épülő, csupasz VRM-mel szerelt modell négy DIMM slotja 4800 MHz-es effektív órajelig támogatja a DDR5-ös RAM modulokat, míg különféle bővítőkártyáinkat egy x16-os PCI Express 4.0 és két x1-es PCI Express 3.0 sín várja.


[+]

Háttértárolóink számára hat SATA port és két (x4-es PCI Express 4.0 interfészt használó) M.2 2242/2260/2280 aljzat áll rendelkezésre, miközben a hálózati adatforgalom egy Intel i219LM kontroller által hajtott gigabites Ethernet csatlakozón keresztül bonyolódik. A hangok egy nyolccsatornás Realtek lapka segítségével szólalnak meg, s amennyiben Wi-Fi/Bluetooth egységgel szeretnénk bővíteni arzenálunkat, a magányos M.2 Key E csatoló közreműködésére számíthatunk.


[+]

A 24/7-es üzemre tervezett, hardveres TPM modullal érkező deszka védett a túlfeszültséggel szemben, és nyomtatott áramköri lapját nedvességtől/párától óvó réteggel vonták be. A típus alkalmazza a gyártó NIST SP 800-193 előírásoknak megfelelő Boot Defender technológiáját, ami automatikusan érzékeli és védelme alá vonja a boot környezetet, hogy a behatolások és egyéb támadások után gyorsabban talpra álljon a rendszer. Szervizelés idején a Q-LED állapotjelző fénydiódák, továbbá a COM debug header szolgálatai könnyítik meg dolgunkat, és a monitorozási, menedzselési, valamint a biztonságot növelő funkciókat az ASUS Control Center Express szoftverrel vehetjük igénybe.


[+]

A hátlapon két PS/2 konnektor (egy az egérnek, egy a billentyűzetnek), két DisplayPort, egy HDMI kimenet, négy USB 3.2 Gen2 Type-A és két USB 2.0 kapu található a három audio jack, illetve a fentebb már említett RJ-45 társaságában – USB Type-C ugyan nincs hátul, azonban előlapi kivezetésként tiszteletét teszi a műsoron. Vételárat egyelőre sajnos nem tudunk közölni.


[+]

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés