A sárkány erejét rejti el az ASUS az új Radeon HD 7850-es kártyában

Az ASUS bejelentette a Radeon HD 7850 DirectCU II Dragon Edition jelzésű VGA-t, mely a sárkány erejét hasznosítja a tuninghoz. A termék az AMD Pitcairn kódnevű cGPU-jára épül, mely 1024 darab aktív shader részelemmel dolgozik, a 256 bites memóriabuszhoz pedig 2 GB fedélzeti memória kapcsolódik. A gyári tuning szerencsére egészen komoly lett, így a lapka 910 MHz-en ketyeg, míg a GDDR5 szabványú memóriák effektív órajele 5 GHz. Összehasonlításképpen az AMD rendre 860 MHz-es és 4,8 GHz-es referenciaértékeket ajánl.


[+]

A kártyán található, hővezető csövekkel tarkított DirectCU II hűtésen két darab 92 mm-es légkavaró dolgozik, melynek zajszintje a gyártó szerint nagyon alacsony, és ezt alapvetően tapasztalatból is meg tudjuk erősíteni. A legtöbb Radeon HD 7850-től eltérően a Dragon Edition modellre két darab 6 tűs PCI Express tápcsatlakozó került, a nyomtatott áramköri lapra pedig 6+3 fázisú Digi+ VRM-et illesztettek a tervezők. Ezek a további tuninglehetőségekre kedvező hatással lesznek majd. A DirectX 11.1-et támogató VGA hátulján két DVI, egy 3 GHz-es HDMI 1.4a-s, valamint egy DisplayPort 1.2 HBR2-es kimenet található, és hat kijelző kezelése biztosított. További extra a backplate borítás, ami a kártya hátulját védi, illetve hűti.


[+]

A Dragon Edition dobozán egy sárkányt szimbolizáló embléma díszeleg, mely többé-kevésbé hasonlít a népszerű The Elder Scrolls V: Skyrim című játék szimbólumára. A játék és a kártya között nincs közvetlen kapcsolat, de manapság már egy-egy jól elhelyezett jelzés sok vevőt szerezhet, így az ASUS marketingesei kifejezetten ügyes eszközökkel próbálják megnyerni a játékosok szívét.

Az ASUS Radeon HD 7850 DirectCU II Dragon Edition forgalmazása hamarosan megkezdődik, ám az ajánlott fogyasztói árról még nincs információ.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés