Hirdetés

Ryzen Z1-et kaphat az ASUS ROG Ally

A vállalat a kiszivárgott képen egyedi AMD rendszerchipként hivatkozik rá.

A hónap elején írtunk arról, hogy érkezik az ASUS ROG Ally nevű kézikonzol, nemrég pedig az is felmerült, hogy hamarabb itt lesz, mint gondolnánk. A hivatalos bejelentések mellett a pletykák is erősen jelen vannak, és egy papayatop nevű Twitter felhasználó kiszivárogtatott egy képet, amelyen maga a termék látható számos paramétere mellett. Azóta a bejegyzést törölte, de HXL újra elérhetővé tette a saját Twitter üzenetében.


(forrás: HXL Twitter) [+]

Az adatok eléggé egyértelműek, de érdekes a Ryzen Z1 nevű AMD rendszerchip, ami elvileg egyedi tervezésű. Valószínűbb azonban, hogy ez csak a paraméterezésre vonatkozik, és valójában egy Phoenix kódnevű SoC APU dolgozik majd a burkolat alatt.

A szoftveres háttérre is érdemes kitérni, ugyanis a Windows 11-et alkalmazó kézikonzolok egyik problémája, hogy a vezérlés nem annyira optimális, mint a Steam Deck esetében. Erre valószínűleg rájött az ASUS is, és készítenek egy Armoury Create SE programot a fejlesztéshez, amelynek az egyik fő funkciója az egyedi paraméterezhetőség biztosítása a dedikált gombokra vonatkozóan.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés