Új ASUS VGA a gyengébb szellőzésű házakba

A blower hűtések fáklyáját egy GeForce RTX 3070 Ti modell viszi tovább.

Bloweres Ampere kártyákkal nem lehet Dunát rekeszteni, és az ASUS ezt a tarthatatlan állapotot felismerte, ezért bemutatta a Turbo GeForce RTX 3070 Ti nevű megoldást, amit a komoly számítási teljesítményre vágyó, ám szűkös géplakkal rendelkező felhasználók bizonyosan díjaznak majd, hiszen a dizájn lényege, hogy a meleg levegőt nem keringeti részlegesen vissza a beltérbe, hanem a hátlapi I/O plate-en keresztül direktben kifújja a szabadba.


[+]

Persze ez hangosabb lesz, mint az axiális ventilátorokkal szerelt hűtések, továbbá a félpasszív működés sincs az étlapon, de a GPU-nk legalább nem fog elszublimálni; valamit valamiért. Érdemes megjegyezni, hogy több VGA-s rendszerek esetén ugyancsak ideális választásnak számítanak, még ha ezek a rendszerek nem is épp mostanság élik a reneszánszukat.


[+]

Miután a piaci jelenlét legitimizálása megtörtént, lássuk magát a terméket! A 268 mm hosszúságú, kétslotos megoldás letisztult, fekete burkolatának monotonitását egy 80 mm-es, dupla golyóscsapágyas blower légkavaró töri meg, miközben a kábelmenedzsmentet a két, előre kihelyezett, 8 tűs PCI Express tápdugasz segíti. A GPU Boost órajele egyezik a referencia 1770 MHz-es értékkel, míg az OC mód a maga 1800 MHz-ével egy kis jelzésértékű tuningot csempész a képletbe – a 8 GB-nyi GDDR6X memória effektív 19 GHz-es frekvenciájával szokás szerint ezúttal sem babráltak.


[+]

A rozsdamentes acélból készült csatlakozópanelen az NVIDIA által megadott ajánlást láthatjuk viszont, ugyanis három DisplayPort 1.4a, meg egy 2.1-es HDMI kimenet található rajta, és adalék a történethez, hogy a kártyák 144 órás nyúzáson (stabilitást tesztek, 3DMark benchmarkok stb.) esnek át a szállítás előtt. Árat ugyan nem közöltek, de joggal valószínűsíthető, hogy a tajvani óriás legfrissebb modelljének az "olcsóbb" portékák halmazában szorítottak helyet – jelentsen az manapság bármit is.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés