Hibrid hűtésű GeForce RTX 3080-asok az Inno3D palettáján

A 120 mm-es kompakt AIO-t ezúttal nem bloweres, hanem axiális légkavaróval megtámogatott borda egészíti ki.

Az Inno3D két Ampere architektúrára épülő videokártyával gyarapította portfólióját, amelyek nem klasszikus léghűtést, hanem hibrid megoldást használnak a hőmérsékleti mutatóik megregulázására; a GeForce RTX 3080 iChill Black LHR és RTX 3080 Ti iChill Black emeli kalapját.


[+]

A 226 mm hosszú, kétslotos újdonságok két nyolctűs PCI Express tápdugaszon (no meg magán a PCI Express sínen) keresztül veszik fel az éltető kraftot, s míg a GPU-ikról egy 120 mm-es radiátorral dolgozó AIO, addig a VRM-jeikről és VRAM chipjeikről egy 90 mm-es ventilátorral megfújatott, két hővezető csövet hadrendbe állító, alumíniumból készült bordázat gondoskodik.


[+]

A jövevények hátoldalán ott figyel a fém backplate, noha most inkább csak merevítő (esetleg dizájn) szerepe van, mivel a perforációját nem vitték éppen túlzásba.


[+]

A 10 GB GDDR6X memóriával érkező RTX 3080-as variáns 1770, a 12 GB GDDR6X-es RTX 3080 Ti pedig 1710 MHz-es GPU Boost órajellel serénykedik a referencia 1710 és 1670 MHz-es frekvenciák helyett, így némi jelzésértékű tuningot is eszközöltek a gyárban, de ahogy az lenni szokott, a VRAM effektív 19 GHz-ével természetesen nem babráltak.


[+]

Az I/O részlegek tartalma megegyezik az NVIDIA által meghatározott konfigurációval, azaz három DisplayPort 1.4a és egy HDMI 2.1 kimenet található az egyelőre még kérdéses árú VGA-k farán.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés