Hirdetés

Asus V8460Ultra adatok

Jövő héten kezdi szállítani az Asus legújabb kártyáját, melyen egy GeForce4 Ti 4600 "pörög", amely mindenképpen óriási sebességre lesz képes. Ehhez még hozzájön az is, hogy az Asus mindig is nagyon gyors, minőségi kártyákat készített, így joggal gondoltuk, hogy ez is profi lesz. De azért van pár apróság...



Az egyik érdekesség, hogy az Asus szakított eddigi hagyományaival, és szinte teljesen betartotta az nVidia referencia szabványait. Ehhez még hozzájön az a híresztelés, hogy nem lesz Deluxe verzió, amely pedig mindig is nagyon ütős kártyának számított az Asus-palettán.

Persze ez még nem lenne akkora probléma. Pár érdekesség a sebességéről: az x-bit labs értesülései szerint a mag és a memória órajele eltér az ajánlottól. A core 330 MHz-en fog dolgozni, szemben az nVidia 300 MHz-ével, a RAM pedig 660MHz-en fog ketyegni, míg az nVidia 650-et ajánl. Az ellentmondás az, hogy az Asus honlapján az nVidia értékei vannak feltüntetve.

Na jó, ennyi még beleférhet, több cég is csinál ilyet, és ez jelentősen befolyásolhatja majd a teszteket, ahol nem fognak tuningolni, hanem a gyári adatokat nézik csak.

Viszont a hűtés igazán gyengére sikerült. A V8200 arany színű bordája (a memória is kapott belőle) igazán kedvezett a tuningosoknak, ám ez a csilli-villi design hűtő nem igen okoz majd kellemes perceket a felpörgetőknek. Elég csak megnézni a Leadtek duálventilátoros, nagy bordával ellátott típusát, és máris látjuk, hogy az Asus ezzel a kialakítással nem fog tuning-koronát kapni.


Persze ettől függetlenül jó kártya lesz, hiszen a Gef4 Ti 4600 biztosan hasít, és akit nem érdekel a tuning (elvégre ki akar egy Gef4-et tuningolni a prohardveren kívül? :) ) valamint minőségre vágyik, az meg lesz elégedve a kártyával. 128 MByte DDR RAM (660 MHz-en), DVI csatlakozó, TV-out, kiváló körítés: mi kell még? Azért egy kicsit mégis hiányzik belőle az Asus vagánysága...

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Előzmények

Hirdetés