ASUS Xonar U5: 5.1 csatornás külső USB-s hangvezérlő és fejhallgató erősítő

Újabb taggal bővül az ASUS Xonar család külső, USB-n kapcsolódó, további extra tápellátást nem igénylő hangvezérlő kínálata, ami az asztali gépek és notebookok integrált "hangkártyáját" hivatott leváltani vagy éppen egyes modellek esetében, mint például a Xonar U7 -nél, több csatornás megoldással kiegészíteni. A frissen bejelentett Xonar U5 is egy ilyen többcsatornás (egészen pontosan valódi 5.1-es) hangvezérlő, ami tudását tekintve a sztereó Xonar U3 és a nyolccsatornás Xonar U7 közé ékelődik be.


[+]

A fekete doboz külsőre nagyban hasonlít az U7-hez, de a kevesebb csatornából fakadóan kevesebb csatlakozóval is látták el, amelyek ezúttal nem aranyozottak. Ugyanakkor nem spórolták le a koax S/PDIF digitális kimenetet és a dedikált fül- vagy fejhallgató csatlakozót, amire 32-150 ohm impedanciájú hangkeltők illeszthetők. A hangszóró és fülhallgató kimenetek közötti váltást a fedélen lévő méretes hangerőszabályzó megnyomásával oldható meg, míg a mikrofon felvételi hangereje az előlapi billenőgomb nyomkodásával szabályozható.


[+]

Az U5-höz jár a Sonic Studio szoftver, amin keresztül a roppant sok paraméter változtatható egy átlátható felületen. Segítségével olyan szoftveres funkciók is elérhetők igény esetén, mint a különféle effektek, a mélyhangkiemelés, az EQ, a hangtisztaság növelése, dinamikatartomány, mikrofon zajszűrés stb.


[+]

Árral egyelőre a gyártó nem szolgált, de nyilvánvalóan az U3 és U7 árcédulán látható összeg között lesz félúton.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Előzmények

Hirdetés