Hirdetés

Asus Xtreme Design

Az Asus technológiáinak legjavát összegyűjtve egy új alaplaptervezési és -gyártási eljárást fejlesztett ki, amelyet Xtreme Designnak nevezett el. Az ennek segítségével készülő alaplapok a gyártó szerint rendkívül megbízhatók, és a lehető legjobb teljesítményt nyújtják.

Asus Xtreme design
Asus Xtreme Design

Az újítások egy része a termékek gyártásával kapcsolatos. Elkészült a hűtési célokat szolgáló StackCool 3+ technológia, így az alaplapok rétegei között már két, egyenként két unciányi rezet tartalmazó réteget is felhasználnak, ami elsősorban a termelődött hőmennyiség egyenletesebb eloszlását szolgálja. Az eljárásnak egy kellemes mellékhatása, hogy az alkatrészek élettartama is meghosszabbodik.

StackCool 3+
StackCool 3+

A biztonságot az Asus Anti-EMI Design, az elektromágneses interferenciát alacsony szinten tartó felépítés garantálja. Ez nemcsak az alaplap áramköreire vonatkozik, de az azon található különféle chipekre is. Az iparágban alkalmazott szabványtól eltérően az Asus megoldása szigorúbb követelményeknek is eleget tesz, saját méréseik szerint az Anti-EMI Design 30%-kal jobb eredményt ér el.

Anti-EMI Design
Anti-EMI Design

A teljesítményhez kapcsolódó paraméterek közül a tápellátó áramkörök fázisaira helyezte a legnagyobb hangsúlyt az Asus. Az Xtreme Design szerint készített termékek az átlagosnál több, esetenként 16 fázissal rendelkeznek, így külön-külön kisebb terhelésnek vannak kitéve. Az Xtreme Phase így alacsonyabb hőtermelést eredményez, és a túlhajtásra is jó hatással van, sőt, az egyes használaton kívüli fázisok lekapcsolásával még energia is megtakarítható.

Xtreme Phase
Xtreme Phase

A teljesítményt szoftveres extrákkal is igyekeztek megnövelni, így ezeknél az alaplapoknál megtalálható lesz az Turbo Key és a Turbo V technológia is. Előbbi segítségével egy gyorsbillentyű állítható be, aminek aktiválásával körülbelül 5%-kal magasabb teljesítményt lehet elérni. A komolyabb túlhajtást a Turbo V szoftver használatával lehet kieszközölni, segítségével a főbb komponensek órajelei mellett azok feszültsége is szabadon állítható. A végleges, kitapasztalt beállításokat külön-külön profilok tárolhatják.


Turbo Key és Turbo V [+]

Az Xtreme Design szolgáltatásaival rendelkező alaplapokat kétféleképpen is megkülönbözteti az Asus. A legszembetűnőbb az azok dobozán megjelenő Xtreme Design logó lesz, de a termékek neve is kiegészül egy „D” betűvel (például P5QLD Pro). Az Asus hamarosan alaplapok egész sorozatát indítja útjára, az első fecske az Asus P6TD Deluxe lesz.

Asus P6TD Deluxe
Asus P6TD Deluxe

Asus Xtreme Design alaplapok
Intel processzorokhoz AMD processzorokhoz
P5QLD Pro M4A77TD PRO
P5G41D M4A785TD-V EVO
P5G31D-M PRO M4A785TD-M PRO
P5P43TD PRO M4A785D-M PRO
P5P43TD
P5QD Turbo
  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés