Sandy Bridge-es asztali gépek

A Sandy Bridge architektúra érkezésekor nemcsak a hordozható gépek és az alaplapok közt jelentek meg az újdonságok, hanem számos gyártó asztali számítógép sorozatában is debültáltak az új platformos modellek. A Dell Vostro szériában például a Vostro 460 üzleti modell újult meg. A minitoronyban tehát már a második generációs Intel Core i5 vagy i7 processzorok dolgozhatnak a választott konfigurációtól függően. A memória mérete maximum 16 GB-ig emelhető, a tárhelyé pedig 3 TB-ig. Alap kiegészítő a Blu-ray meghajtó, a grafikus kártya szerepét pedig integrált, vagy diszkrét AMD illetve NVIDIA gyártmányú megoldás töltheti be. Van Gigabit Ethernet, 3.0-s USB aljzat, 350 wattos táp, továbbá opcionálisan Wi-Fi kártya is kerülhet a Vostróba. A kezdőára 600 dollár lesz, operációs rendszerként pedig Windows 7 Professionalt telepítenek rá.

Dell Vostro 460
Dell Vostro 460

Az Asusnál a CG8350 jelenik meg, amelyet az előbbivel ellentétben a játékosoknak szánnak. A fekete házban egy négymagos Core i7-2600 processzor található, ami mellett a természetesen ugyancsak Asus gyártmányú GeForce GTX 460-as videokártya dolgozik, mindez egy Asus alaplapra építve. A gépházon található beépített kártyaolvasó és 3.0-s USB portok is helyet kaptak rajta. Egyelőre nem vitte túlzásba az információk kiadását a gyártó, de hamarosan valószínűleg a további részletek is kiderülnek majd.

Asus CG8350 [+]
Asus CG8350 [+]

A Packard Bell sem marad ki a jóból, ők az ixtreme nevezetű asztali számítógépüket frissítették a Sandy Bridge-es processzorokkal. Ez is fekete házat kapott, amelybe GeForce 400 vagy Radeon HD 6000 szériás videokártya kerülhet a konfigurációtól függően. Kiválasztható az optikai meghajtó is, amelynél DVD vagy Blu-ray között lehet dönteni. A háttértárak összmérete legfeljebb 6 TB lehet, továbbá opcionálisan Easy-Swap rack is szereltethető a házba a HDD gyors cseréjéhez. A Packard Bell asztali számítógép Európában február környékén jelenik meg 700 fontos kezdőáron.

Packard Bell ixtreme 2011 [+]
Packard Bell ixtreme 2011 [+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés