Atomot a hálózati adattárolóknak

Az Intel új generációs Pine Trail platformja már meghódította a netbookok és a nettopok piacát, így a friss Atom igazán sikeresnek mondható. Van azonban egy másik terület, ahol szintén jól jön az extrém alacsony fogyasztás. A SOHO (small office/home office) szerverek, főleg az adatok tárolására használatosak, így nem szükséges magas számítási kapacitás.

Az Intel a régóta használt, 82801IR jelzésű I/O vezérlőt alkalmazza, mely az egymagos Atom D410-hez és a kétmagos D510-hez társítható. A platform hat PCI Express csatornát támogat, továbbá 12 darab USB 2.0, 6 SATA és egy PATA portot kínál. A hálózati kommunikációról a Gigabit Ethernet vezérlő gondoskodik. A 4,3 wattot fogyasztó déli híd természetesen támogatja a vállalat Matrix Storage technológiáját, valamint rendelkezik beépített hangkodekkel is.

A Santa Clara-i óriáscég elmondta, hogy a LaCie, az LG Electronics, a QNAP, a Synology és a Thecus is élénken érdeklődik a platform iránt, így hamarosan megjelennek az első hálózati adattárolók a 82801IR lapkával párosított Atomra épülve. Az információk szerint az LG N4B2 típusjelzésű NAS rendszere már az Intel újdonságával érkezik. A pontos megjelenésről még nincs adat, és az ára is ismeretlen.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés