Hirdetés

Atom processzor 16 maggal

Az Atom processzorokat az Intel az „elegendő teljesítmény olcsón és alacsony fogyasztással” szlogen keretében dobta piacra, de aztán kiderült, hogy az általuk elegendőnek gondolt teljesítmény nagyon gyorsan elégtelen lett, így az Atom név sokáig a legalsó kategóriás noteszgépekkel forrott egybe, különösen, miután a cég feladta a mobiltelefonos piac meghódítására szőtt terveket.

Az Atom maga azonban nem tűnt el, és például hálózati eszközökben is találkozhatunk vele. A most bemutatott, C3000-es szériába (Denverton) tartozó változatok között tizenhat(!) magot tartalmazó modell is található. Az új, várhatóan 2017 második felében piacra kerülő processzorokkal az utóbbi időben kínos hírnévre szert tett C2000-es szériát is le tudják váltani, és azokhoz hasonlóan elsősorban NAS és IoT termékekbe szánják, de a csúcsváltozatok szerverekbe is bekerülhetnek, ennek megfelelően hardveres virtualizáció és ECC memóriatámogatás is került bele.


(forrás: STH) [+]

A 2-16 magos modelleket tartalmazó sorozat 1,5-2,2 GHz-es frekvenciával, 8,5 wattos TDP-vel rendelkezik, természetesen x86-64 kompatibilis, került bele 4x10 GbE adapter és konfigurálható I/O sínek, amelyeket 16 SATA, 16 PCIE3 és 4 USB 3.0 között oszthatunk szét.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés