Az Acer átalakítja notebookkínálatát, az első darabok már a CeBIT-en is láthatók

A hosszú évek során (többek között a hazai vásárlók körében is) elterjedt egy olyan szemlélet, hogy az Acer inkább olcsóbb, ezáltal nem igazán minőségi notebookokat gyárt, mely állítás persze így, ebben a formában nem állja meg a helyét. Tény, hogy az árérzékeny szegmensben komoly mennyiséget értékesítettek, azonban mellette a felsőbb kategóriákban is folyamatosan jelen vannak. Éppen ezért a gyártó elárulta nekünk, hogy éles szemléletváltásra készülnek, mely keretein belül hamarosan kivonulnak az abszolút olcsó gépek piacáról, és inkább a komolyabb masinák gyártása felé fordítják figyelmüket. Konkrétumokat még nem árulhatunk el, de az Acer már kész tervvel rendelkezik az átalakítás folyamatát illetően, amely természetesen nem egyik napról a másikra fog végbemenni.

Acer V3 471 és V3 471 Olympic Edition notebookok Acer V3-471 és V3-471 Olympic Edition notebookok
Acer V3-471 és V3-471 Olympic Edition notebookok [+]

Acer V3-471 Gold
Acer V3-471 Gold [+]

Egy ilyen globális szemléletváltás viszont új termékcsaládokat igényel, melynek első tagjairól a ma induló CeBIT keretein belül már el is kezdtek szivárogni az információk. Az Acer V3 (V mint Value) széria a bizonyíték arra, hogy az új tendencia nem csak és kizárólag a felsőkategóriát részesíti előnyben, hiszen ez a család az ár/érték arányra koncentrál. Éppen ezért olyan notebokok várhatók a megnevezés alatt, melyek tisztességes minőségben nyújtanak naprakész teljesítményt és funkcionalitást. A sorozat 14, 15,6 és 17,3 hüvelykes modellekből áll majd, melyekben Intel Core processzorok és NVIDIA GeForce GT videokártyák fognak majd szolgálatot teljesíteni.

Acer Aspire Timeline Ultra M3
Acer Aspire Timeline Ultra M3 [+]

Bizonyos variánsok (főleg a 17,3 hüvelykesek) a teljes körű szórakoztatásra helyezik majd a hangsúlyt, itt olyan opciók is fellehetők lesznek, mint a LED-es háttérvilágítású, 1600x900 pixeles Acer CineCrystal HD+ panel, Dolby Home Theater v4 hangrendszer, valamint Blu-ray meghajtó. Érdemes még megemlíteni, hogy minden V3-as gép magában foglal majd Wi-Fi és Bluetooth 4.0 modult, Gigabit Ethernet LAN csatlakozási lehetőséget és olyan USB 2.0 és 3.0 portokat, melyek közül néhány kikapcsolt állapotban is áram alatt marad mobil eszközeink tölthetősége végett.

Acer Aspire Timeline Ultra M3
Acer Aspire Timeline Ultra M3 [+]

Ma napvilágot látott az Aspire Timeline Ultra M3 is, mely a gyártó állítása szerint a 15”-es Ultrabook kategóriába tartozik, specifikációja alapján ez a kijelentés úgy tűnik, hogy rendben van. A mindössze 20 mm-es készülékház ellenére az erőteljes (vélhetően harmadik generációs) Intel Core i processzor mellé NVIDIA GeForce GT 640 M videokártyát párosítanak, hasonlóan a szintén mai napon bejelentett Gigabyte U2442 tagjaihoz. Az adatok tárolására tisztán SSD-s vagy SSD/HDD hibrid összeállítások közül lehet majd válogatni, ennek köszönhetően az Acer 1,5 másodperces ébredési időt ígér, sőt, a kinyitást követően 2,5 másodperc múlva már a hálózati kapcsolat is felépül.

Acer Aspire Timeline Ultra M3
Acer Aspire Timeline Ultra M3 [+]

Szintén érdekesség, hogy még egy optikai meghajtót (alap kiépítésben DVD-RW) is sikerült a szűkös helyre bepréselni. Az Aspire Timeline Ultra M3 vételára még ismeretlen, de minden bizonnyal erre sem kell majd sokáig várnunk, hiszen a sokoldalú Ultrabook még ebben a hónapban a boltok polcaira kerülhet – maximum a honosítás miatt kell rá várnunk itthon egy picit többet.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények