Az IBM 22 TByte-os Enterprise Storage Servere...

Az IBM ma jelentette be, hogy továbbfejlesztette az IBM TotalStorage Enterprise Storage Server (kódnevén "Shark") rendszert. A továbbfejlesztés következtében javul a méretezhetőség, a katasztrófavédelem és a helyreállítás, és csökkenthető a birtoklási összköltség.

A bejelentésnek része, hogy az IBM a 72,8 GB-os merevlemezekkel megduplázza, vagyis 22 TB fölé növeli az Enterprise Storage Server maximális kapacitását. Emellett javul a nagy távolságra eljuttatott adatok biztonsága és a nyílt rendszerek esetén rugalmasabb meghajtókezelés valósítható meg, így az adattárolási környezetek egyszerűbben hozzáigazíthatók az üzleti, illetve az alkalmazások által támasztott igényekhez.

"A mai kompetitív és nagy kihívást jelentő üzleti környezet igényeinek jobb kielégítésében azzal segítjük ügyfeleinket, hogy jobb katasztrófatűrést és alacsonyabb birtoklási összköltség biztosítunk" - mondta Barry Rudolph, az IBM lemezes tárolórendszerekért és - szoftverekért felelős alelnöke. "Az Enterprise Storage Server ma bejelentett továbbfejlesztéseivel a vállalatok minimalizálhatják az adminisztrációra fordított időt, és maximalizálhatják informatikai erőforrásaik kihasználtságát."

Amellett, hogy a 72,8 GB-os meghajtók javítják az Enterprise Storage Server méretezhetőségét, kompatibilisek az IBM nemrég bejelentett vegyes meghajtóhasználati (drive intermix) funkciójával, melynek révén az Enterprise Storage Server különféle méretű merevlemez-meghajtókkal bővíthető (9 GB, 18 GB, 36 GB és 72,8 GB). A finom lépésekben végezhető bővítésnek köszönhetően a kapacitás a növekvő igényeknek megfelelően és az alkalmazás követelményeinek betartásával növelhető.

A bejelentés része, hogy a nagyobb merevlemezek az IBM TotalStorage 7133 Serial Disk System rendszerben is használhatók lesznek, amelyek nagy sávszélességű adattárolást biztosítanak a UNIX, Windows NT és Novell NetWare szerverekhez.

Az Enterprise Storage Server és a 7133 Serial Disk System rendszerben használható nagyobb meghajtók december 14-től lesznek kaphatók.

Az IBM további lemezmeghajtó-felügyelő, adatvédelmi, valamint nagytávolságú visszaállítási és védelmi szolgáltatásokat is bejelentett az Enterprise Storage Serverhez, amelyek IBM eServer xSeries szerver és Windows 2000 vagy NT operációs rendszer használata esetén vehetők igénybe. Ezek a szolgáltatások a DataCore Software Corporation céggel kötött viszonteladói megállapodás keretében, a SANsymphony tárolásfelügyeleti szoftverrel érhetők el.

A DataCore cég SANsymphony szoftvere november 23-től vásárolható meg az IBM-től.

  • Kapcsolódó cégek:
  • IBM

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés