Az MSI is beugrott a bányacsillébe

A sárkányosok rögtön két, bányászatra optimalizált kártyával próbálják letámadni a piacot.

Múlt hónapban az ASUS, most pedig az MSI rántotta le a leplet az NVIDIA által februárban leleplezett, kifejezetten kriptovaluta bányászatra optimalizált GPU-jára épülő kártyájáról, sőt, az MSI rögtön két modellel is készült.


[+]

A CMP 30HX Miner és Miner XS egyaránt az NVIDIA CMP 30HX grafikus gyorsítóját használják, mely 125 wattos fogyasztás mellett 26 MH/s Ethash teljesítményre képes, mindezt 1530 MHz-es alap, és 1785 MHz-es boost órajellel. A különbséget inkább a kártyák méretében és hűtésében kell keresni, hiszen míg a 206 mm hosszú 30HX Miner XS-en két egyszerűbb ventilátor dolgozik, addig a 224 mm hosszú 30HX Miner már két TORX Fan 2.0 ventilátort kapott, melyek az átlagnál jobban hajlított lapátjaikkal az MSI szerint hatékonyabban képesek mozgatni a levegőt.


[+]

A 6 GB memóriával ellátott kártyák – az ASUS megoldásaihoz hasonló módon – nem rendelkeznek kimeneti csatlakozókkal, így tényleg csak a bányászok számára lehetnek érdekesek, ennek köszönhetően pedig talán több „hagyományos” VGA marad majd a játékosoknak.

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés