Belépő szintű AC-s Wi-Fi routert dob a közösbe a Netgear

A Netgear az R6300, R6250 és R6200 után egy újabb útválasztóval bővíti ezt a termékkört. Az újdonság, az R6100 a kínálat belépő szintű tagja lesz, és ennek megfelelő tudással fog rendelkezni, így elsősorban olyan környezetbe szánja a gyártó, ahol az olyan mobil eszközök kiszolgálása, amelyek már képesek profitálni az AC szabvány extra teljesítményéből.


[+]

Az újdonság természetesen kétsávos működésre képes, de egyiken sem használja ki a szabványokban rejlő maximumokat, mivel 2,4 GHz-en legfeljebb 300 Mbps, 5 GHz-en pedig 867 Mbps tempó elérésére képes – és természetesen visszafelé kompatibilis a korábbi eszközökkel. A vezetékes oldalon is faragtak a képességekből a gyártó mérnökei, ebből fakadóan mind a WAN/Internet, mind pedig a helyi hálózati aljzatok (LAN) csak Fast Ethernet szabványúak, azaz másodpercenként legfeljebb 100 megabitet tudunk rajtuk átpréselni.


[+]

A hátoldalról nem hiányzik a ReadySHARE USB port sem, de erre ezúttal csak tárolókat köthetünk, nyomtatót nem. Szerencsére a megszorítások a DLNA képességet nem érintették, így ez nem hiányzik a repertoárból, akárcsak számos egyéb szolgáltatás, mint a QoS, WPS, szülői felügyelet, vendég hálózat, Netgear diagnosztika és a mobil eszközök csatlakozását megkönnyítő funkciók stb.

A beépített antennával rendelkező Netgear R6100 Wi-Fi router 99,99 dolláros árcédulával debütált.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés