Belépőszintű, egyfiókos NAS-sal újít a QNAP

Az egyetlen adattároló kezelésére képes NAS viszonylag erős hardvert kapott a már jól ismert QTS operációs rendszer alá.

Világoskék házával a QNAP TS-130 szó szerint üde színfolt az otthoni NAS-ok piacán, hiszen ebben a kategóriában főleg a fehér és a fekete színek dominálnak. Első blikkre tehát szimpatikus eszköz volt a QNAP egyfiókos újdonsága, ami sokaknak ideális megoldás lehet otthonra, például médiaszerverként vagy letöltőközpontként használva, a specifikációkat, illetve korábbi híreinket átfutva azonban olyan érzésünk volt, mintha ezt láttuk volna már.


[+]

Bizony, 2018 elején a QNAP piacra dobta a TS-128A-t, mely jelen cikkünk főszereplőjével megegyező specifikációkkal rendelkezik, beleértve a négymagos, 1,4 GHz-es Realtek RTD1295 processzort, az 1 GB DDR4 memóriát, illetve a 4 GB flash tárolót, mindössze egyetlen különbséget sikerült felfedeznünk a két termék között: a TS-128A kizárólag 3,5 hüvelykes meghajtók fogadására képes, míg az újabb modellben már 2,5 hüvelykes adattárolók rögzítésére szolgáló csavarhelyeket is találunk. Szoftveres oldalról ezúttal is a vállalat saját, negyedik főverziónál tartó QTS operációs rendszert kapjuk olyan funkciókkal, mint a myQNAPcloud felhőszolgáltatás, a különféle biztonsági mentés és snapshot lehetőségek, illetve az AirPlay és Chromecast kompatibilitás, minden más igény esetén pedig rendelkezésünkre áll a rendszerhez tartozó alkalmazásbolt.


[+]

Az egy-egy Gigabit Ethernet, USB 3.2 Gen1 és USB 2.0 csatlakozóval ellátott NAS már rendelhető a gyártó partnereitől, ajánlott fogyasztói ára 129 amerikai dollár.

  • Kapcsolódó cégek:
  • QNAP

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés