Bemutatkozott a Fujifilm X-T200

A japánok Tokióban mutatták be az X-T100-at váltó vázat, mely kisebb, gyorsabb és praktikusabb lett elődjénél.

A Fujifilm 2018-ban mutatta be a tavaly nyáron általunk is tesztelt X-T100-at, mely a gyártó palettájának legolcsóbb X bajonettes, elektronikus keresővel is ellátott tükör nélküli tagja lett, most pedig megérkezett az utód, X-T200 néven.


[+]

A 370 grammos váz 80 grammal lett könnyebb az előző modellnél, külsejét szemből vizslatva pedig a most már (a semminél) jobban kiálló markolatot leszámítva nem is történt változás.

A hátoldalon már annál fontosabb módosítások történtek, az érintőkijelző kihajtás után már rendesen forgatható (nem csak dönthető, mint az előd esetében, aminek a megoldását egyébként mi nagyon szerettük), képátlója 3,5 hüvelykre hízott, képaránya pedig 16:9-re változott – reméljük, hogy az érintésérzékelés sebességén is javítottak kicsit.

[+]

Az X bajonett mögött egy 24,2 megapixeles, APS-C méretű szenzor ücsörög, mely valószínűleg megegyezik az X-T100 érzékelőjével, az élességállítás pedig egy hibrid AF rendszer segítségével történik, akár -2 FÉ hatékonysággal. Természetesen ezúttal is kapunk a Fujifilm filmszimulációs módjaiból, egészen pontosan 11 darabot, de különböző művészi szűrőket és a videovágás lehetőségét is megtaláljuk a menüben turkálva.


[+]

Mozgóképkészítés esetén szintén fejlődött a masina, 4K@15p helyett már 4K@30p a legjobb elérhető lehetőség, míg FullHD videót másodpercenkénti 60, illetve 120 képkockaszám sebességgel rögzíthetünk. A váz digitális képstabilizálást is kapott, az anyagok minőségét pedig a jack csatlakozónak köszönhetően külső mikrofonnal is fokozhatjuk. A váz másik oldalára egy ajtócska mögé került a microHDMI és az USB Type-C port, utóbbihoz egy L alakú adaptert is kapunk, melybe fejhallgatót csatlakoztathatunk, így operatőrködés közben élőben hallhatjuk a váz által hallott hangokat.


[+]

A Fujifilm X-T200 február végétől lesz megvásárolható ezüst, sötétszürke és pezsgő színekben, vételára 699,95 dollár lesz, ha pedig kérjük hozzá az XC 15-45mm f3.5-5.6 OIS PZ objektívet is, akkor 799,95 dollárt kell leszurkolnunk. A gyártó az új váz mellett új objektívet is bemutatott Fujinon XC 35 mm f2 néven, ami az X-T200-zzal egy időben kerül piacra és várhatóan 199 dollárt kérnek majd el érte.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés