Megérkezett a Fujifilm X-A7

A japánok új, belépőkategóriás MILC váza az X-A5 modellt váltja, érkezése októberben várható.

Tokióban hullott le a lepel a Fujifilm legújabb, alacsonyabb árkategóriába szánt tükör nélküli vázáról, mely az X-A7 megnevezést kapta. A négy színben (türkiz, barna, ezüst, sötétszürke) elérhető, mindössze 320 grammos váz X bajonettje mögött egy új fejlesztésű, 24,2 megapixeles APS-C érzékelő dolgozik, melyet réz vezetékezéssel láttak el - a gyártó közleménye szerint ezzel is növelik a feldolgozás sebességét.. A szenzor érzékenysége ISO 100 és 51 200 között állítható, elektronikus zárral pedig maximum 1/32000 másodperces záridőt érhetünk el.

Az élességállításért egy fáziskülönbség-érzékelésen alapuló AF rendszer felel, melyet arc- és szemkövető funkciókkal is felruháztak, utóbbi esetében azonban nem árt, ha gyorsak a reflexeink, mert sorozatkép tekintetében be kell érnünk a 6 képkocka/másodperces maximális sebességgel. Mozgóképet Full HD felbontás mellett 60, 4K felbontásban pedig 30 fps-sel tudunk rögzíteni, egyszerre legfeljebb 30, illetve 15 percen keresztül. Jópofa funkció a videózás alatt használható időzítő, melynek segítségével előre megadhatjuk, hogy 15, 30 vagy 60 másodperc után automatikusan leálljon a felvétel, ez a közösségi médiába szánt anyagok esetében jöhet jól.

A rögzített fájlokat a beépített Bluetooth és Wi-Fi modulok mellett USB Type-C csatlakozón keresztül is átmásolhatjuk az arra alkalmas mobil eszközünkre, amennyiben az SD kártyáról való lementegetés nem férne bele a napunkba. Az USB mellett microHDMI és 2,5 milliméteres jack portokat is találunk a váz oldalán, utóbbi külső mikrofonok csatlakoztatására szolgál. A gyári érték szerint egy feltöltéssel legfeljebb 440 kép ellövésére elegendő akkumulátor ugyanaz az NP-W126S modell, ami a gyártó drágább kameráiban is megtalálható.

A leginkább tárcsaalapú kezelést egy viszonylag nagy, 3,5 hüvelyk képátlójú, 16:9 képarányú érintőkijelző segíti, melyet a cég hagyományaival ellentétben akár teljesen ki is hajthatunk oldalra, így szemből is nyomon követhetjük, hogy éppen mit lát az optika. A Fujifilmre jellemző filmszimulációs módok mellett olyan extrákat is kapunk, mint a HDR, vagy a mozgó autók lámpáival történő kreatívkodásra kitalált dedikált jelenetmód.

A Fujifilm X-A7 október 24-én kerül a boltok polcaira, vételára a már jól ismert Fujinon XC 15-45 mm f3.5-5.6 OIS PZ objektívvel egybe csomagolva 700 dollár lesz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés