Hirdetés

Bemutatták a LIFEBOOK sorozat csúcsmodelljét

A Fujitsu Siemens az augsburgi VISIT kiállításon mutatta be a LIFEBOOK sorozat legújabb modelljét. A készülék házát a manapság divatos zongoralakk-fekete színre festették. A P8020 12,1 hüvelykes kijelzővel rendelkezik, amit az Intel GS45-ös chipsetbe integrált GMA 4500 M HD grafikus processzor hajt meg. Az 1280x800 pixel felbontású panel LED-es háttérvilágítást kapott, de igény szerint külső monitor is csatlakoztatható hozzá 1920x1200 képpontos felbontásig. Belsejében alacsony feszültségű Intel Core 2 Duo SU9400 processzor dolgozik (1,4 GHz, 3 MB L2 cache), mellé a két memóriafoglalatba 1, illetve 2 GB-os DDR3-as modulok helyezhetők be. Jelenleg maximum 4 GB-nyi memóriával rendelkezhet, de felkészítették a jövőben megjelenő nagyobb sűrűségű modulok támogatására, így összesen 8 GB memóriát is kezelhet majd.

LIFEBOOK P8020
[+]

A tárolóegységeket egy rázkódásvédelemmel ellátott keretbe lehet illeszteni, a választék háromféle merevlemezből és egy Solid State meghajtóból áll. A kisebbik, 160 GB-os merevlemez 5400 fordulat/perces, és SATA-300 csatlakozóval rendelkezik, de ebben a méretben rendelhető 7200 rpm-es, SAS illesztővel ellátott modell is. A nagyobbik, 320 GB tárkapacitással rendelkező modellből csak egyféle, 5400 rpm-en dolgozó, SATA-300 csatlakozóval felszerelt modell kapható. A flash chipekre épült tárolóegység 64 GB kapacitással érhető el, és szintén SATA-300 illesztővel szerelték fel. A gyártó nem feledkezett meg az optikai meghajtó beépítéséről sem, egy kétrétegű lemezekkel is megbirkózó DVD-írót használhatunk.


[+]

Vezeték nélküli csatlakozásai között Wi-Fi (802.11 b/g/n), Bluetooth és egy opcionális, Sierra gyártmányú 3G/UMTS modul is található. További kapcsolódási lehetőséget jelent a PC Card foglalat, a három USB 2.0 port, a VGA kimenet,  a Gigabit Ethernet, az audio ki- és bemenet, a mikrofonbemenet, valamint a port replikátor is. Utóbbit további audiobemenettel, négy USB 2.0 porttal, egy VGA és DVI, valamint egy Ethernet csatlakozóval látták el. A kijelző keretébe egy 1,3 megapixel felbontású webkamerát is beépítettek. A 274-280 x 210 x 28-37 milliméteres notebook 1,3 kg-ot nyom, energiaellátásáról 8700 mAh kapacitású, hatcellás Li-ion akkumulátor gondoskodik.


[+]

Billentyűzete folyadékálló, 86 gombos, a fontosabb programokhoz és az energiatakarékos működést biztosító szoftverekhez gyorsbillentyűt is tartalmaz. A biztonság érdekében ujjlenyomat-olvasóval, Smart Card vezérlővel, TPM modullal és Kensington zárral is felszerelték, emellett merevlemeze is jelszóval védhető. A gyártó előretelepített Microsoft Windows Vista Business vagy Home Premium operációs rendszerrel hozza forgalomba (természetesen Windows XP-vel is kompatibilis), és két év garanciát biztosít hozzá.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés