Hirdetés

Főleg a hibajavításra koncentrál a 17.3.1-es AMD Radeon Software meghajtócsomag

Újabb meghajtócsomaggal rukkolt elő az AMD, ami egyelőre csak gyártói aláírással rendelkezi, de várhatóan hamarosan megkapja a WHQL aláírást is a korábbi driverek mintájára. A 17.3.1-es jelzést viselő pakk teljesítménynövelés terén a Tom Clancy's Ghost Recon Wildlands című produkcióra koncentrál, ami a gyártó saját, 8 GB-os RX480-assal végzett mérései szerint plusz 6%-ot hoz a konyhára, illetve nem feledkeztek meg az ehhez a címhez tartozó DirectX 11-es CrossFire profil elkészítéséről sem.


[+]

Ezenkívül csak a hibák kijavítására koncentráltak, ami olyan játékokat érint, mint a Battlefield 1 (taskváltás után jelentkező textúra villogás) és a For Honor (textúravillogás a menüben és egyéb esetekben bekapcsolt CrossFire mód mellett). Javították a Counter Strike: GO Radeon Chill futtatása közben jelentkező akadozását, illetve a DOTA 2 hasonló hibáját, ami a engedélyezett ReLive közben jelentkezhet bizonyos konfigurációk esetében.

Kijavították továbbá:

  • a Radeon Settings telepítését érintő problémát, ami olyan felhasználói fiókok esetében jelentkezhetett, ahol a fióknév szóközt is tartalmazott,
  • az RX 480-nál jelentkező egérkurzor problémákat,
  • megoldották a WattManban jelentkező bugokat, miszerint a beállított egyedi ventilátorfordulat nem került alkalmazásra alvó vagy hibernált módból történő visszatérést követően, illetve az R9 380-as kártyáknál, beállítások  módosítása közben jelentkező kijelzővillogást, esetleges fagyást,
  • szintén a múlté a hiba, hogy a telepítés során az egyedi telepítési opciót követő installálás után a "Reboot now" gomb nem indította újra a PC-t,
  • most már aktív Hyper-V mellett is működik a Radeon ReLive,
  • AMD FreeSyncnél Borderless fullscreen módban megszüntették az egyes kijelzőkonfigurációknál jelentkező akadozást, villogást.

A Radeon Software Crimson Edition 17.3.1-es szoftvercsomag és a hozzá tartozó részletes dokumentáció letölthető az AMD szerveréről.

Megjegyeznénk, hogy a 17.3.1-es verziójú, Crimson Edition ReLive családba sorolt drivercsomag a Windows 10 (32/64 bit), 8.1 (kizárólag 64 bit) és 7 (32/64 bit) operációs rendszereket támogatja, és a Radeon HD 7000, 8000 (OEM), valamint az R7 és R9 200, 300, Fury, RX 400, illetve Pro Duo szériás grafikus kártyákhoz és a GCN-es mobil Radeonokhoz telepíthető. Fontos adalék, hogy bizonyos gyártók nem engedélyezik a notebookokhoz tartozó általános terméktámogatást, így az érintett vállalatok termékeinél magához a gyártóhoz kell fordulni frissítésekért. Hasonló módon kell eljárni a Switchable Graphics technológiát használó Intel processzorral szerelt notebookok esetében is. A Windows 7 alatti megbízható működéshez az AMD kiemelten ajánlja, hogy a felhasználó telepítse az operációs rendszerhez tartozó első szervizcsomagot, mely beszerezhető a Microsofttól. A szervizcsomag telepítése nélkül a driver egyes funkcióinak hibátlan működése nem garantált. Ugyanez igaz a Windows 8-ra is, amelyet Windows 8.1-re kell frissíteni. Mindemellett bizonyos újabb hardverek esetében csak 64 bites operációs rendszerre érhető el a támogatás.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Előzmények

Hirdetés