Hirdetés

Bevetésre kész az új PC-s audioszabvány

Az Intel tegnap a CES-en hozta nyilvánosságra a korábban Azalia néven ismert audioszabvány véglegesített elnevezését. Az Intel High Definition Audio névre keresztelt specifikációnak megfelelő hangprocesszorok néhány hónapon belül megjelenhetnek a PC-kben.

A jelenleg 0.9-es revíziónál járó specifikáció részleteiről egyelőre keveset tudni. Az Intel közleménye szerint a High Definition Audio akár 192 kHz-es mintavételezésű és 32 bites felbontású többcsatornás hangzást is támogat, jobb minőségű felvételre képes és rugalmas konfigurációt biztosít az audioeszközök számára. A vállalat a kiállításon a sztereó jelforrásból 7.1 csatornás hangzást előállító Dolby Pro Logic IIx* technológia segítségével demonstrálta a megoldás képességeit.

Az ingyenesen licencelhető specifikáció az Intel reményei szerint rövidesen leváltja a jelenleg elterjedt AC'97 integrált megoldásokat. A technológia a néhány hónapon belül megjelenő VIA VT8239 déli hídban és az Intel Grantsdale lapkakészletben mutatkozik be először.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés