Hirdetés

Intel-lapkakészletek új névvel

Az AnandTech tudni véli az idei második negyedévben megjelenő, DDR2 memóriamodulokat és PCI Express interfészt támogató Intel-lapkakészletek végleges neveit. A lap beszámolója szerint a Grantsdale és Alderwood kódnéven ismert chipsetek i915 és i925x néven kerülnek majd forgalomba.

A már jó ideje keringő pletykák arról szólnak, hogy áprilisban mutatkoznak be az első, LGA-775 tokozású Pentium 4 processzorok. Ezekkel egy időben jelenik meg az i915 és az i925x lapkakészlet. Az előbbiből négy változat kerül piacra (várhatóan nem egy időben): a teljes funkcionalitású (800 MHz FSB, DDR2, PCI Express x16) 915P, az integrált grafikus maggal rendelkező (915G), a PCI Express-támogatással nem rendelkező 915GV, valamint a Celeron processzorokhoz szánt, csupán 533 MHz-es rendszerbuszt és DDR1 memóriát kezelni képes 915GL.

A korábban Alderwood néven ismert 925x a 915P-jéhez hasonló specifikációkkal rendelkezik, de támogatja a Performance Acceleration Technology (PAT) megoldást is, mely gyorsabb memória-hozzáférést tesz lehetővé. A fenti északi híd lapkákhoz már az ICH6 déli híd párosítható, amelynek újdonsága a PCI Express x1 bővítőkártyák, 4 Serial ATA port és az Intel High Definition Audio támogatása.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés