Biztonságosabbá tette merevlemezeit a LaCie

A LaCie már jó ideje készít olyan hordozható merevlemezeket, melyek tartalmát ujjlenyomat-azonosításon alapuló biztonsági rendszer védi. A kritikusok már korábban rámutattak, hogy ezek a termékek csak részleges védelmet nyújtanak, hiszen a winchester kiszerelése után megkerülhető a biometrikus azonosítás, így az adatokhoz sem nehéz hozzáférni. A gyártó szerint hétköznapi helyzetekben az eredeti megoldás is elegendő, ám reagált azok visszajelzéseire is, akik például céges adataikat nagyobb biztonságban szeretnék tudni.

A SAFE széria új tagjai a hozzáférést lehetővé tevő ujjlenyomat-leolvasón kívül egyedi kulcsra építő, hardveres titkosítással rendelkeznek, így az adattolvajok a merevlemez kiszerelése után sem juthatnak hozzá annak tartalmához. A LaCie ezentúl nemcsak 2,5 colos winchestert tartalmazó mobil változatban kínálja SAFE termékeit, elkészítette a 3,5 colos merevlemezzel felszerelt asztali verziót is; a minimalista ház mindkét esetben a Porsche dizájnstúdió kézjegyét viseli. A biometrikus rendszer legfeljebb tíz ujjlenyomatot tud megjegyezni, és öt felhasználói profil létrehozására van mód, melyekben a hozzáférés korlátozása is lehetséges.

A SAFE merevlemezek USB 2.0 portra csatlakoztathatók, kiegészítő áramellátás csak az asztali kivitel esetében szükséges. A hardveres titkosítással kiegészített SAFE Mobile Hard Drive 5400 rpm fordulatszámú, 80 GB-os, illetve 4200 rpm fordulatszámú, 120 GB-os változatban készül; a gyorsítótár mérete legalább 8 MB. A maximális adatátviteli sebességet DES titkosítás használatakor 25–27 MB/s-ban adja meg a gyártó, 3DES esetében ez az érték 20–21 MB/s-ra csökken. A hordozható adattár mérete 138 x 80 x 25 mm, tömege 230 gramm.

A SAFE Desktop Hard Drive fizikai védelmet is élvez, ugyanis Kensington-lakattal lehet rögzíteni. 7200 rpm fordulatszámon dolgozó, 160, 320 és 500 GB kapacitású winchesterekkel kerül forgalomba, puffermérete a legkisebb modell esetében legalább 2 MB, a két nagyobbnál 16 MB. Az adatátvitel tempójának maximumát 34 MB/s-ban adják meg. Az egység mérete 188 x 116 x 44 mm, tömege 990 gramm. A PC és Mac rendszerekkel is együttműködő tárolók hordozható típusai kapacitástól függően 220 és 300 dollárba kerülnek, az asztali modellekhez 150, 230, illetve 300 dollárért lehet hozzájutni a tengerentúlon.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LaCie

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés