Hirdetés

LaCie külső tárolóegység profiknak

A LaCie új asztali tárolóegységeket dobott piacra, melyek kapacitásuk és adatátviteli sebességük tekintetében is megfelelnek professzionális, például videofeldolgozási alkalmazások igényeinek. A Biggest S2S nevű, öt 3,5 colos merevlemezt magában foglaló tároló egyetlen 3 Gbps sebességű Serial ATA II portra csatlakozik, ám a gyártó négyportos vezérlőkártyát mellékel hozzá, amely gond nélkül kezel négy Biggest S2S tornyot. A megfelelő sávszélesség érdekében a vezérlőkártya típustól függően PCI Express x8 vagy PCI-X alaplapi csatlakozóba illeszkedik. Az adatátviteli sebesség a leggyorsabb (RAID 0) üzemmódban a gyártó adatai szerint Mac G5 rendszerekkel elérheti a 187 MB/s-ot, míg 64, illetve 32 bites Windows rendszereknél 160 és 99 MB/s körül alakul a csúcsérték.

Az öt merevlemez többféleképpen beosztható: lehet öt különálló kötet, egyetlen, gyorsítás nélküli kötet (ha az operációs rendszer támogatja a nagy kapacitást), de RAID 0, 1 és 1+0 üzemmódok is elérhetők a gyorsabb és/vagy biztonságosabb adattárolás érdekében. A páros kiosztást feltételező esetekben csak négy winchester vesz részt aktívan a munkában, az ötödik hot-spare egységként áll készenlétben egy meghibásodás miatt kieső merevlemez azonnali pótlására. (Ettől függetlenül mind az öt winchester menet közben is cserélhető.) A LaCie a Biggest S2S tárolók beállításához és megfigyeléséhez új grafikus felületet kínál, emellett a készülék e-mailben is képes riasztásokat küldeni üzemzavarok esetén.

A Biggest S2S 1,25 és 2,5 terabájt kapacitással került piacra; ajánlott ára PCI Express vezérlőkártyával 1780, illetve 3010 euró, míg PCI-X csatolós kártyával 100-200 euróval alacsonyabb árra lehet számítani.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LaCie

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés