Black touch – a valaha látott egyik legsötétebb mod

A techPowerUp! galériájában egy érdekes alkotásra bukkantunk, amelyet egy bizonyos olaf008 töltött fel az oldalra, és a jelek szerint Németországból származik. A Black touch egy nagyon igényesen kivitelezett casemod, azonban színvilága sötét, kívül belül fekete borítások és alkatrészek uralkodnak, lényegében sehol egy kis kontraszt vagy színfolt. Ez persze nem feltétlenül negatívum, hiszen ennek köszönheti azt a végtelen eleganciát, amely minden porcikájából sugárzik.


(forrás: techPowerUp!) [+]

A Black touch alapjául egy Lian Li PC-X1000b szolgált, azonban ennek szinte minden oldallapja alapos átalakuláson esett át, többek között a perforált előlap egyetlen hatalmas szálcsiszolt felületre változott, amit csupán egy Aquacomputer Aquaero 5 XT univerzális kontroller kijelzője tör meg, valamint az optikai meghajtó rejtett ajtaja. Tetejéről is eltűntek a szokásos kivezetések, helyébe egy minimál dizájnos érintőpanel került, amely a bekapcsoló, reset, valamint az ODD tálcáját kiadó gombokat sorakoztatja fel.


(forrás: techPowerUp!) [+]

Ablakos oldallapját lepattintva is teljes „feketeség” fogadja a szemlélőt, egyedül a folyadékhűtés egyes komponenseiben lapuló LED-ek hoznak némi fényt a sötétségbe. A hardverelemek sokszínűsége sem felelt meg a koncepciónak, ezért rengeteg alkatrész feketére fényezett, perforált fémburkolatot kapott. Természetesen a kábelek is feketére harisnyázottak, a kábelrendezés – főleg az alaplaptálca mögött – szintén precíz. A csendesebb és akadálytalanabb hűtés érdekében a hátulsó ventilátorok védőrács nélkül tekernek, így nem árt a kíváncsi ujjakat és háziállatokat távol tartani a hátsó szekciótól.


(forrás: techPowerUp!) [+]

Végezetül szaladjunk végig a konfiguráció adatain! Az Asus Crosshair V Formula alaplapban egy AMD Phenom II X4 955 processzor és 4 x 2 GB G.Skill memória lapul, a képért egy ATI Radeon HD 5800 szériás videokártya, a hangért pedig egy Creative Sound Blaster X-Fi Titanium felel. Az adatok gyors eléréséről egy 120 GB kapacitású OCZ Vertex2 SSD és két 150 GB-os Raptor merevlemez RAID 0 tömbbe szervezve gondoskodik.


(forrás: techPowerUp!) [+]


(forrás: techPowerUp!) [+]


(forrás: techPowerUp!) [+]


(forrás: techPowerUp!) [+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés