Aqueum Initium mod – végtelenig letisztult dizájn ügyes folyadékhűtéssel

A képeket elnézve nehéz elhinni, de az Aqueum Initium PC UgotHeinzzd élete első folyadékhűtéses rendszere, latinos elnevezése is erre kíván utalni. Ennek ellenére nehezen lehet belekötni a végeredménybe, a professzionális kivitelezésnek és a gondos, aprólékos munkának köszönhetően a valaha látott egyik legtisztább elrendezésű számítógépet sikerült felmutatni a készítőnek.


(forrás: Case Mod Blog) [+]

A rendszernek egy SilverStone TJ9 ház adott otthont, amely kívül belül selyemfényű fekete festést kapott. Előlapja egyetlen egységes felületből áll, amelyet csak a slot-in rendszerű optikai meghajtó rése és egy Aquaero XT panel töri meg. Külseje tehát abszolút minimál dizájnos, egyszerű felületek és egyenes vonalak, igazán elegáns az összkép. Azonban az igazi meglepetés akkor éri a szemlélőt, ha a torony belsejébe pillant, ahol példás rendezettség és harmónia honol, mely hatást a kellemes színválasztás csak tovább erősít. A folyadékhűtés különlegessége, hogy néhány más moddolt géphez hasonlóan a hűtési kör nem tartalmaz flexibilis tömlőt, kizárólag fém csövek szállítják a vizet a megfelelő helyre, teszik mindezt a lehető legdiszkrétebben, szinte a környezetükbe olvadva.


(forrás: Case Mod Blog) [+]

A rendszer a processzor és a videokártya hűtéséről is gondoskodik, a folyadék visszahűtését egy elülső 120 mm-es és egy felső 240 mm-es radiátor végzi. Hardveres szempontból az alapot egy ASUS Sabertooth P67 nyújtja, amiben egy Intel Core i7-2600K processzor és Corsair Dominator GT memóriamodulok sorakoznak. A megjelenítésért egy EVGA GTX 580 SC videokártya felel, ezt egy EK-FC 580 GTX Acetal blokk és egy EK-FC GTX 580 hátlap borítja. A konfigurációt egy Corsair AX850 tápegység eteti. Az adatok tárolására 2 db 120 GB-os OCZ Vertex 3 SSD áll rendelkezésre, amelyek a ház elejében egy ventilátor árnyékában kaptak helyet. Az SSD-k komolyabb hűtésének általában nincs sok értelme, jelen esetben is főleg látványelem, hogy a meghajtók Western Digital VelociRaptor hűtőbordában lapítanak.


(forrás: Case Mod Blog) [+]

A ventilátorok és az erenként harisnyázott kábelek burkolata arany, fekete, sötétzöld és drapp színekben pompázik, amely így leírva talán nem hangzik valami jól, de az összkép tekintetében nagyon is rendben van a koncepció. A kábel elrendezés sem hagy maga után kívánnivalót, még az alaplaptálca hátán is katonás rend uralkodik. Mivel UgotHeinzzd számára ez volt az első saját építésű folyadékhűtéses gép, így izgatottan várjuk, a jövőben mivel fogja túlszárnyalni az Aqueum Initiumot.


(forrás: Case Mod Blog) [+]


(forrás: Case Mod Blog) [+]


(forrás: Case Mod Blog) [+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés