Bővíti videokamera kínálatát a Toshiba

Két taggal bővült a Toshiba kamera kínálata, mégpedig a Camileo SX500 és a Camileo SX900 típusjelzésű termékekkel. A két kimondottan vékony kialakítású modell (az SX900 33 milliméter „vastag”) igazodva a trendekhez, képes a Full HD felbontású felvételek elkészítésére.

Toshiba Camileo SX500
Toshiba Camileo SX500

Az SX500 egy tíz megapixeles CMOS érzékelőt kapott, míg az SX900-as 14 megapixelessel bír. Ez utóbbi utóbbi 9x optikai zoommal büszkélkedhet, míg kisebb tudású testvérét 5x optikai zoommal látták el. Mindkét modell egy 6,8 centiméter átmérőjű, 16:9 képarányú LCD kijelzőt kapott. Az adatokat memóriakártyán tárolják, a termékek az SD és SDHC szabvány mellett az SDXC kártyák kezelésére képesek.

A készülékek számos olyan alapvető szerkesztőfunkciót tartalmaznak, amelyekkel – számítógép nélkül – a kamerán is szerkeszthetők a fényképek. Ilyen funkció többek között a vágás és egyesítés – amelyekkel azonnal feldolgozhatók a videók –, valamint a beépített vörösszem- és kontrasztjavítás. Az új Camileo videokamerához a gyártó mellékelte az Arcsoft MediaImpression 2 teljes verzióját, továbbá a Magix által gyártott Video Deluxe próbaverzióját is, amelyek lehetővé teszik a videók számítógépen való kezelését. A Camileo SX500 és a Camileo SX900 HDMI vagy USB 2.0 és kompozit videó (PAL, NTSC) kapcsolaton keresztül szinkronizálható laptoppal vagy TV-készülékkel. A csomag tartalmazza az USB, a HDMI és az analóg videokábelt is.

Toshiba Camileo SX900
Toshiba Camileo SX900

A magyarországi árakról pontos információval nem szolgált a gyártó, de azt lehet tudni, hogy külföldön az SX500 körülbelül háromszáz, míg az SX900 nagyjából kilencszáz dollárt kóstál.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés