Az AMD C-60 mobil APU Turbo Core támogatást kap

Az AMD várhatóan a harmadik negyedévben frissíti a Brazos platformot, mely az új, mobil piacra szánt C-60-as APU-val egészül ki. Ez a fejlesztés sokban hasonlít a januárban bemutatott C-50-es verzióhoz, azaz a 9 wattot fogyasztó lapka két processzormagot tartalmaz, melyek 1 GHz-es órajelen ketyeghetnek, míg a grafikus mag szerepét a Radeon HD 6290 tölti majd be. Utóbbi megoldás gyakorlatilag a HD 6250-et másolja, sőt a magórajele is marad 276 MHz.

Az egyetlen és alapvetően a legfontosabb változás a C-50-es elődhöz képest a Turbo Core technológia bevetése, melynek hála az APU képes 1,33 GHz-re emelni az egyik processzormag órajelét, amennyiben a másik egység nincs aktív terhelés alatt. Ez persze még nem minden, ugyanis az IGP magórajele is emelhető egészen 400 MHz-ig, ám ez az érték csak akkor érhető el, ha a CPU-magok terhelése alacsony. Az információk szerint a C-50-es APU sem tűnik el, ennek ugyanis van egy 5 wattos változata, amit a gyártók csak a tabletekbe rendelhetnek.

Az asztali piacra szánt megoldások is frissülnek. Korábban már beszámoltunk az E-300-as és az E-450-es APU-k érkezéséről, amelyek szintén támogatják a Turbo Core technológiát.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés