Új trackball lépett a porondra, de most a játékosoknak áll a bál!

Többéves tervezés és finomítás után végre debütál a niche piac meghódítására készülő GameBall.

Manapság nem lehet azt mondani, hogy a játékosok számára alkotott rágcsálók halmazában nincs Kánaán vagy szimplán csak a bőség zavara, de a hanyattegerek szegmense ez ügyben gyakorlatilag kong az ürességtől, pedig ennek a beviteli eszköz alfajnak is vannak elkötelezett hívei, akik néha azért puffogtatnának, RPG-znének vagy stratégiáznának egy kicsit.

Egyedül talán csupán az Egyesült Királyságban székelő Blue Sun Innovations (BSI) gyárt kifejezetten erre a célra – netán CAD-ezéshez – perifériát, ami a GameBall (Standard Edition) nevet kapta, és már öt éve készül, de a reményteljes várakozás most véget ért.


[+]

Az impozáns külsővel megáldott, szimmetrikus felépítésű és hatgombos ketyere 162 mm hosszú, 119 mm széles és 52 mm magas, a mérlegen pedig 230 grammot nyom. Az apparátus egy 400-tól 3000 cpi-ig skálázódó PixArt szenzort használ a méretes golyó felszínének szkennelésére, miközben gombjai alatt az Omron portfóliójából származó mikrokapcsolók húzták meg magukat, és az érintéses alapon működő görgetőpaddal egyaránt tudunk vertikálisan, illetve horizontálisan scrollozni.

A cég weboldaláról 148 dollárért rendelhető, némi RGB fénnyel feldobott periféria 1000 Hz-es USB kapcsolatot szavatoló, 1,78 méter hosszúságú vezetékkel érkezik, és az általa támogatott operációs rendszerek listájában a Windows 7/8/8.1/10, a Mac OS X 10.8 (vagy újabb) vagy a különböző Linux disztribúciók mellett a Chrome OS, valamint az Android 5 (vagy újabb) ugyancsak feltűnik. A garancia 1 éves időtartamra szól.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés