Jön a világ legkisebb és legkönnyebb 4K lézerprojektora

Nagy felbontással, hosszú üzemidővel és nagy fényerővel kecsegtet a Canon vetítője.

Egyre több a lézeres fényforrást használó projektor, hiszen ennek a technológiának vannak komoly előnyei a hagyományos izzókra épülő megoldáshoz képest. A Canon most azt jelentette be, hogy december közepén színre lép a világ jelenlegi legkisebb és legkönnyebb 4K felbontású, lézert használó vetítőjével, a 4K600Z-vel.

Canon 4K600Z
Canon 4K600Z [+]

Az LCoS képalkotási technológiára épülő modell mindenféle trükközés nélkül képes a 4096x2400 képpont megjelenítésére, és 2,9 méteres távolságból vetít 100 hüvelykes képet. Maximális fényárama 6000 lumen, a legnagyobb valós kontrasztarány 4 000:1, képes az sRGB színtér 99 százalékának lefedésére, valamint biztosítja a HDR tartalmak megjelenítését. A már említett lézeres fényforrás élettartama normál módban 20 000 óra, a zajszint pedig 29 dB.

És végül jöjjenek a világbajnok méretek: az 55,9 centiméteres szélességhez 62,4 centiméteres mélység, és 20,1 centiméteres magasság társul, a tömege pedig 26 kilogramm. Továbbra sincs szó tehát kompakt, kis vetítőről, de tény, hogy talán egy fokkal könnyebben kezelhető, mint a nagy, debella rokonai. A termék árával kapcsolatban hivatalos információkkal egyelőre nem szolgált a gyártó, de a Japánból származó pletykák szerint 7 millió jent, azaz körülbelül 16,5 millió forintot kérnek majd el érte.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Canon

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés