Megérkezett az ultrakompakt Canon fotónyomtató legújabb generációja

Az akkumulátorról is működtethető Selphy CP1300 széles körben kompatibilis a különféle hordozható eszközökkel.

A Canon bejelentette az ultrakompakt kivitelű Selphy fotónyomtató sorozatának legújabb, CP1300-as jelzésű modelljét, amivel egyszerűen és gyorsan, kevesebb, mint egy perc alatt nyomtathatók fotók Wi-Fin keresztül közvetlenül Apple iOS és Android operációs rendszerű okostelefonról, táblagépről vagy digitális fényképezőgépről, illetve beépített SD foglalatának köszönhetően közvetlenül memóriakártyáról – de természetesen hagyományos USB-vel is ellátták, így PC-ről történő közvetlen nyomtatásnak sincs akadálya. A nyomtató oldalára egy opcionálisan megvásárolható, nagy kapacitású akkumulátoregységet is csatlakoztatni lehet, ezáltal a nyomtató hálózati áram hiányában is működőképes, tehát útközben is használatra bírható nagyjából 54 darab kép erejéig. Megkönnyítendő a felhasználást, ellátták a készüléket egy dönthető 3,2”-es, azaz 8,1 centiméteres érintőkijelzővel is.


[+]

A készülék festékszublimációs hőnyomtatási technológiát használ, CMY színekkel operál, maximális felbontása 300x300 dpi, színmélysége 24 bit. A felhasználó egy gombnyomással választhat fényes és háromféle félfényes bevonat közül anélkül, hogy ehhez szükség lenne akár a papír, akár a tinta cseréjére. A nyomatok levelezőlap méretben 47, kisebb formátumban 27 másodperc alatt készülnek el, aminek tartósságát, épségét a választott bevonat garantálja.


[+]

A nyomtatás előtt a szoftverrel számos képjavító mechanizmussal javíthatunk a fotók minőségén: automatikusan felismeri a képek témáját és hátterét, eltávolítja a képzaj stb. Ezenfelül számos egyéb szolgáltatást kínál, például igazolványkép készítési funkció vágásminta funkcióval, ami megkönnyíti a kinyomtatott igazolványképek precíz kivágását, nyolc fotóból álló montázs, üdvözlőkártya készítés, névjegykártya méretű matricák, illetve az Instagraméhoz hasonló, négyzetes formátumú képeket is lehet készíteni, amelyekre olyan szűrőket is rá lehet húzni, amelyek révén azok úgy néznek ki, mintha egy hagyományos igazolványkép-automatában készültek volna.


[+]

A Canon Selphy CP1300 fekete, fehér és rózsaszín házzal lesz elérhető világszerte (így majd idehaza is) 130 dollárnak megfelelő végfelhasználói áron.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Canon

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés