Hirdetés

CeBIT 2002: 2.2 GHz-es Thoroughbred!

Pár napja még úgy volt, hogy Thoroughbred magos Athlon XP-t legkorábban áprilisban láthatunk. Arról is szó volt, hogy a CeBIT-en nem. Persze terjengtek olyan hírek, hogy 2.2 GHz-es típust is látunk, de mindenki viccnek tartotta. Mostanáig...

Ugyanis az AMD standjánál megtekinthető a 0.13 mikronos technológiára épülő Thoroughbred, mely 1.65 Volton üzemel, a mag mérete pedig 80 négyzetmilliméter, ami durván (fejben számolok :D ) 40%-kal kisebb, mint a Palomino mag. Ez nem csak a fogyasztását, hanem a hőleadását is mérsékli. A gyártási költség is csökken.

Ami különleges, hogy nem a 2200+ típusról van szó, hanem a 2.2 GHz-en üzemelő 2800+ processzorról! Ez azt jelenti, hogy az AMD is átlépte a 2 GHz-es határt. Az Intel már ellőtte a nagyágyúit (3 és 4.1 GHz-es P4), most pedig az AMD robbantott. Igazán nagy meglepetés.

Valószínűleg a tömegtermelés áprilisban indul meg, ha addig nem jelentkezik semmilyen probléma a 0.13 mikronos technológiára való átállásban. A sok hardveres már most várja az új maggal szerelt processzorokat. Nem véletlenül. Ugyanis ha 2800+ is van, akkor valószínűleg a 2200+ típust is fel lehet pörgetni ilyen szintre. Pont úgy, ahogy az 1.6 GHz-es Intel Pentium IV Northwood magos típusait 2.4 GHz-re. Na meg tovább.

Tehát meglepetést okozott az AMD, várjuk a fejleményeket. Na meg a teszteredményeket!!!

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés