CeBIT 2011: az új Atom processzorra épít az Acer

Az Intel csendben bemutatta az új, Atom N570-es processzorát, mely az N550-es modellt váltja. Az újdonság az elődhöz hasonlóan két CPU-magot alkalmaz, melyekhez egy-egy 512 kB-os gyorsítótár tartozik, a memóriavezérlő pedig DDR3 szabványú modulokat támogat. Az IGP esetében sem történt változás, így be kell érni a GMA 3150-es vezérlővel, továbbá a maximális TDP fogyasztás is 8,5 watt maradt. A különbség az órajelekben keresendő, ugyanis az N570 már 1,66 GHz-en ketyeg, ami 166 MHz-es ugrást jelent az öregedő N550-es verzióhoz képest.

Az új processzort az Acer már adoptálta is a korábban bemutatott Aspire One D255-ös netbookhoz, és a CeBIT-en ki is volt állítva a felgyorsított masina. A vállalat elmondása szerint az N570-es Atom processzorral szerelt modell a napokban kerül az üzletekbe, az ára pedig 330 dollár körül lesz.

Acer Iconia Tab A100
Acer Iconia Tab A100 [+]

Az Acer persze nem csak itt újít, ugyanis a kiállításon bemutatásra került az Iconia Tab A100-as tablet is, mely 7 hüvelykes megoldás lesz 1280x800 pixeles natív felbontású, érintőképernyős kijelzővel. A vállalat az NVIDIA Tegra 2-es lapkáját alkalmazza 1 GHz-es magórajel mellett. Az operációs rendszer szerepét az Android 3.0 tölti majd be, ami kifejezetten a táblagépek adottságaihoz fejlesztett megoldás.

A giroszkópos masina a hangzásvilágát Dolby Mobile technológia alapozza meg, emellett a készülék 5 megapixeles, automata fókusszal rendelkező hátsó kamerát kapott, valamint egy 2 megapixeles előre néző kamera is található rajta. A többféle csatlakozási lehetőség között fellelhető a Wi-Fi, a 3G vagy a Bluetooth 2.1, a mini USB mellett megtalálható HDMI csatlakozó pedig biztosítja a Full HD felbontású tévékkel való összekötés lehetőségét. Az Acer Iconia Tab A100 hamarosan elérhető lesz az üzletekben, az árazásról azonban nincs információ.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés