Hirdetés

Célegyenesben négy új AMD lapka fejlesztése

amd

A frissen megjelent Phenom II processzorok után sem pihennek a vállalat alkalmazottjai, ugyanis a AMD weboldalára több olyan chip is felkerült, amelyeknek a létezése eddig nem volt publikus.

Az AMD grafikus processzorokkal üzletelő partnerek számára fenntartott listában megjelentek az RV740, az M93 és az M97 jelzésű termékek. A kiszivárgott információk szerint mindhárom lapka a TSMC 40 nm-es gyártósorán készül majd. Az RV740 az asztali, míg az M93 és az M97 a mobil szegmensben fog hódítani. Fontos megjegyezni, hogy a TSMC 40 nm-es eljárással dolgozó gyártósoraival problémák vannak, amíg a gondokra megoldást nem találnak a tajvani vállalat mérnökei, addig a fenti termékek tömegtermelése nem indulhat be.

Az alaplapi lapkakészleteknél is mozgolódik az AMD. A PCI-SIG, azaz a Peripheral Component Interconnect Special Interest Group bejegyezte az RD890 kódnevű lapkát a PCI Express szabvánnyal kompatibilis vezérlők közé. Ha minden jól megy, akkor az új chip az SB800 déli híddal egyetemben még a nyár folyamán debütálhat. A pesszimistább előrejelzések szerint azonban az őszi megjelenés reálisabb.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés