CES 2014: tabletdömpinget tart az Acer

Az Iconia család korábbi, Windows 8-at futtató W3-as tabletje nem aratott osztatlan sikert, hiszen egyesek számára a kijelző, mások számára pedig az előző Atom platform Windows alatt nyújtott gyenge teljesítménye okozott szívfájdalmat. Sokáig nyitott kérdés volt, hogy az Acer tanul-e a hibáiból, és az új modellt (ami végül a W4 lett) ennek fényében tervezik-e meg. Tavaly októberben egy részletes előzetes már napvilágot látott az Iconia W4-gyel kapcsolatban, melyet természetesen akkor leközöltünk, és már akkor látható volt, hogy komolyan vették a kihívást. A fém hátlapos, négymagos Intel Bay Trail patformra épülő (továbbra is) 8 colos Iconia W4 technikai paramétereit és az újdonságait, valamint a kiegészítőinek java részét már az előbb említett cikkben alaposan kiveséztünk, így ismétlés helyett most csak kiegészítenénk ezeket egy-két friss információval, valamint friss európai árakkal.

Acer Iconia W4
Acer Iconia W4 [+]

Korábbi leírásunkban például nem tettünk említést a beépített kamerákról, ugyanis ezzel kapcsolatosan akkor nem állt rendelkezésünkre információ. Az előlapra egy 2 megapixeles, hátulra pedig egy 5 megapixeles autofókuszos egység került Full HD videofelvételi képességgel, de vaku nélkül. Továbbá kiderült az is, hogy a micro USB mellé egy micro HDMI portot is szereltek, így a W4 akár tévéhez is egyszerűen csatlakoztatható. Ami a tartozékokat illeti, a Crunch Keyboard és a Crunch Cover mellé érkezik az Acer Power Bank is, ami egy alig 100 grammos pótakkumulátor, amellyel további négy órányi extra üzemidőt nyerhetünk, ami végszükségben jól jöhet, ha az alapból rendelkezésre álló 8-10 óra nem lenne elegendő. Természetesen a többi kiegészítőhöz hasonlóan, ez is külön lesz megvásárolható, akárcsak a kijelző védőfólia, a passzív stylus és az utazós töltő. Az alapgép ára egyébként 299 euró lesz, ami kevesebb, mint amire az amerikai árak alapján számítottunk.

A másik, x86-os Atom platformra épülő Acer Iconia tablet a 7,9 colos, 1024x768 pixeles, tízujjas IPS érintőpanelre épülő A1-830 lesz, de ez az A1 sorozatnak megfelelően már Android operációs rendszert futtat. A 8,15 milliméter vastagságú, fém hátlapos házban a Clover Trail+ platform kapott helyet, ezen belül is a kétmagos, 1,6 GHz-es Atom Z2560 SoC – mellé 1 GB LPDDR2 RAM és 16 GB tárhely jár (utóbbi bővíthető legfeljebb 32 GB-os microSD-vel). Az említett központi egység a tapasztalatok szerint az Androidot jól mozgatja.

Acer Iconia A1-830
Acer Iconia A1-830 [+]

Az összeállítás része egy 2 megapixeles elő- és 5 megapixeles hátlapi kamera, micro USB port, Wi-Fi és Bluetooth vezérlő, sztereó hangszóró, valamint a beépített akkumulátor, ami 7,5 órás üzemidőt biztosít. A 169 euróba kerülő Iconia A1-830 mellé a W4-nél felsorolt kiegészítők (Crunch Cover és Keyboard, valamint a Powerbank) szintén megvásárolhatóak lesznek.

Végül, zárásként az új, belépő szintű Iconia B1-720 (Wi-Fi) és a B1-721 (3G) tabletekről írnánk pár sort. A 129 és 179 eurót kóstáló 7 colos, 1024x600 pixeles, tízujjas TN érintőkijelzős masinákban a MediaTek kétmagos, 1,3 GHz-es frekvencián működő rendszerchipje hajtja az Android 4.2-es változatát 1 GB RAM és 16 GB tárhely társaságában, ami ezúttal is bővíthető microSD-vel.

Acer Iconia B1-720
Acer Iconia B1-720 [+]

Ezenkívül még egy 2 megapixeles kamerát és a hangszóró rácsozatát találunk az előlapon, más extrát nem kapunk, ami a besorolást tekintve érthető. Mindenesetre a több színben kapható B1-ekhez is használhatók lesznek a fent felsorolt kiegészítők, valamint a kijelző védőfólia és az utazásokhoz használható kompakt töltő is opcionális kiegészítő.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények