CES 2014: frissült a Lenovo ThinkPad X1 Carbon notebook

Nagyjából két hónapja röppentek fel az első híresztelések azzal kapcsolatban, hogy a Lenovo frissíti ThinkPad vállalati notebookcsaládjának legvékonyabb modelljét, az X1 Carbont. Egy ilyen újdonság bemutatására ideális alkalom a CES, így "óriási" meglepetést okozott a Lenovo standján az új ThinkPad X1 Carbon. Mondhatni, kötelező tétel a modellfrissítésnél a negyedik generációs Intel Core i processzor, ami elsősorban jobb akkumulátoros üzemidőt biztosít. Szintén elmaradhatatlan újítás a 14 hüvelykes képernyő felbontásának 2560x1440 pixelre pumpálása, bár a Windows 8.1 felskálázási képességei mellett nem lesz fenékig tejfel a használata. Kár, hogy az 1600x900 pixeles panel a WQHD-vel ellentétben nem IPS, hanem továbbra is TN+film technológián alapszik.


[+]

Jelentős újításon esett át a ThinkPad X1 Carbon billentyűzete, és ezúttal sem vagyunk biztosak benne, hogy jó irányba haladnak a Lenovónál. A felső, funkcióbillentyűket tartalmazó sor helyét adaptív érintőpanel vette át, aminek a tartalma dinamikusan változik. Ennek mikéntjéről egyelőre semmi információnk, és a CapsLock helyén sejlő Home-End párosról sem tudunk semmit. Azt viszont büszkén hirdeti a Lenovo, hogy az X1 Carbon szénszál erősítésű műanyagházának köszönhetően mindössze 1,3 kilogrammot nyom, így a legkönnyebb, teljes méretű notebook. Oldalain két USB 3.0 aljazat mellett HDMI csatlakozót és mini DisplayPort kaput is találtunk.

Egyre furcsább a ThinkPad X1 Carbon billentyűzete
Egyre furcsább a ThinkPad X1 Carbon billentyűzete

Ha pedig többre lenne szükségünk, bevethetjük az egyetlen kábellel csatlakozó OneLink Pro dokkolót, melyen Gigabit Ethernet aljzat, két monitorkimenet (DisplayPort és DVI) és megannyi USB csatlakozó sorakozik. A frissített ThinkPad X1 Carbon és a OneLink Pro is januárban kerül a piacra, előbbi 1299 dolláros, utóbbi 179 dolláros kezdőárral, ha pedig a legerősebb processzort, maximális, 8 GB (alaplapra forrasztott) RAM-ot és 512 GB-os SSD-t kérjük a WQHD kijelző mellé, akkor minden bizonnyal sokkal többet kell majd fizetni a kecses laptopért.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés