CES 2017: hangrendszer minimalista dizájnnal, felskálázó technológiával

A Samsung H7 megkapta az UHQ 32 bit eljárást, amivel állítólag jelentős hangminőség-javulás érhető el.

A Samsung bemutatta a nagyközönség előtt a saját fejlesztésű UHQ technológiáját, és többek között azt a hangrendszert is, amely megkapta ezt az eljárást. A vállalattól kapott információk értelmében az UHQ részletekben gazdag, 32 bites hangzást képes előállítani bármely 8-24 bites hangot szolgáltató forrásból. Állításuk szerint a 32 bites technikával előállított hang a minőségben sokkal közelebb áll az eredeti felvételhez, mint a meglévő HD hang, szóval a végeredmény sokkal valósághűbb lesz.

Samsung H7
Samsung H7 [+]

Emellett bemutatták a torzítást semlegesítő megoldásukat (Distortion Cancelling) is, amely elméletileg előre kiszámítja a belső hangszóróegységek mozgását és ennek megfelelően vezéreli azokat. Ez az effektus jól működik a mélysugárzókon, amelyek jellemzően erőteljes mély hangot adnak ki, a többi hangszóróegységénél nagyobb és kevésbé megjósolható mozgással. A torzítást semlegesítő algoritmus állítólag intelligens módon képes megjósolni a mélysugárzó mozgását és az adatok alapján vezérelni azt, aminek eredményeként a hangok stabilabbak és egyenletesebbek lesznek a mély tartományban.

Samsung H7
Samsung H7 [+]

A rendezvényen kiállították azt a H7 típusjelzésű kompakt modellt is, amely már megkapta ezeket az eljárásokat. A rendkívül letisztult külsejű, minimalista dizájnnal bíró termék élőben kifejezetten jól néz ki, viszont nem nagyon tudtuk kipróbálni az óriási zsibongásban, hogy valóban olyan kegyetlenül jól szól-e, ahogyan azt ígérik. A beépített Wi-Fivel rendelkező, Bluetooth támogatású készülék árával kapcsolatban egyelőre nem kaptunk konkrét információkat, de minden bizonnyal nem lesz kifejezetten olcsó, és várhatóan nyártól lehet majd megvásárolni.

Előzmények

Hirdetés