Hirdetés

CES 2019: MSI PS63 Modern

Közelharcok árán, de sikerült alaposabb benyomást szereznünk az MSI idei második legfontosabb noteszgépéről.

A GS75 Stealth mellett a PS63 Modern az, amivel az MSI ebben az évben bizonyítani szeretné, hogy igenis ott van a legnagyobb notebookgyártók között. A gép nemcsak a sajtótájékoztatón kapott főszerepet, de utána is nagyon lelkesen mutogatták a kiállított, de sajnos még nem végleges verziókat. Egy rövid időre nekünk is kölcsön adtak egyet egy rövid tesztre – persze csak úgy, hogy a teremből nem vihettük ki, ha pedig elengedtük, rögtön hárman nyúltak felé.


[+]

Az biztos: az MSI nem spórolt, nem igyekezett faragni a költségeken, hanem igenis beleállt a prémiumkategóriába, mutatva, hogy a PS63 Modernnel az EliteBookok, XPS-ek, ZenBookok és MacBookok ellen készül versenybe szállni.


[+]

A noteszgép ennek megfelelően egy igazán profi, egy darabból álló alumínium burkolat alá került, amely így rövid idő alatt olyannak tűnt, mely bírni fogja az éveket, akkor is, ha a célnak megfelelően igenis hordozni fogjuk a készüléket. A zsanérok, a ház, a kijelző szilárd, erős hatást keltenek, az ujjlenyomatokat az enyhén selyemfényű borítás csak mérsékelten gyűjti. A gépház maga 357 x 234 x 16 mm-es, a teljes notebook pedig 1,65 kg tömegű, ami méretéhez képest egyáltalán nem sok.

Bár azt hihetnénk, hogy a GS75 és a PS63 testvérek, ez egyáltalán nincs így, a Modern nem egy acélszürkére festett gamer-notebook, a gyártó ennél sokkal jobban odafigyelt a megcélzott vevőkör igényeire. Itt konzervatívabb a dizájn, a billentyűzet felett sincsenek szellőzőnyílások, és a gyártótól talán szokatlan módon a csicsa is minimális. Vagyis fogalmazzunk inkább úgy, hogy egyáltalán nincs, a sárkányos logó a lehetőségekhez képest visszafogottan díszeleg a felső burkolat közepén, a billentyűzet pedig fehér (tehát nem RGB!!!) háttérvilágítást kapott. Ezzel kapcsolatban talán negatívum, hogy a gombok maguk is szürke színűek, amelyen az ideálisnál kevésbé látszanak a feliratok, legalábbis addig, míg nem kapcsoljuk be az említett háttérvilágítást.


[+]

A billentyűzet egyébként kiosztását a GS75-től örökölte, ahhoz hasonlóan numerikus rész nélküli, viszonylag nagyméretű, kényelmes klaviatúrát kapunk, de legfelső gombsor keskenyebb lett a többinél. Szintén a GS75-ből lehet ismerős a tapipad, amely nagyobb a megszokottnál, és a gamer-testvértől eltérően ujjlenyomat-olvasót is integráltak bal felső sarkába. A hátoldalon egy szimpla, körbe csavarokkal rögzített burkolat vár bennünket, elvileg ezt könnyen eltávolíthatjuk, és hozzáférhetünk például a memóriához vagy a (maximum két darab) SSD-hez.


[+]

A divatnak megfelelően vékony a káva a Full HD felbontású, 15,6”-es kijelző körül, amelynél a gyártó 99,6 százalékos sRGB-t ígér. Ez mondjuk a minimum, ugye, ha valóban grafikusoknak szánják a készüléket, márpedig jó részt kreatív szakemberek a célcsoport, ahogy azt a gépre előre telepített Creator Center szoftver is mutatja. Ez, azon túl, hogy egyetlen programba konszolidál sok beállítást, arra is képes, hogy a futtatott programnak megfelelően módosítsa ezeket. Például a Corel PaintShop Pro X9 indításakor magasabbra engedi emelkedni a CPU hőmérsékletét, felszabadít némi memóriát, és így tovább.


[+]

Amivel gazdálkodhat, az egyébként nyolcadik generációs Intel Core i7 (esetünkben Core i7-8565U) CPU-kból, 32 GB-g bővíthető DDR4 memóriából, az említett SSD-kből és GTX 1050 vagy 1050 Ti Max-Q grafikából válogathat. Talán ez utóbbi a legerősebb jelzés arra vonatkozóan, hogy itt nem a játékosok a célcsoport, hiszen ebbe a gépbe nem került az új RTX szériába tartozó GPU. Az 82 Wh-s akkumulátor mindezzel együtt a gyártó ígérete szerint 16 órás üzemidőt biztosít, tehát praktikusan egész nap dolgozhatunk vele egy töltéssel, feltéve, hogy nem pörgetjük túlzottan a hardvert. Az MSI egyébként azt is ígéri, hogy a hűtés kifejezetten csendes lesz. Ezt a kiállítás zajában nem tudtuk ellenőrizni, de amint a gép a tavasz folyamán remélhetőleg megérkezik Magyarországra, ki fogjuk próbálni (az ár egyébként 1300 euró körülről indulhat).


[+]

Csatlakozókból sincs hiány a PS63 Modern oldalain: három Type-A és egy Type-C konnektor (előbbiek közül az egyik 10 Gbps-os, és van QuickCharge 3.0 kompatibilis töltési opció is), HDMI, microSD és hangcsatlakozók keresik párjukat.

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés