CES 2019: ilyen az MSI új csúcsnotebookja

A tajvani cég nagyon bízik a GS75 Stealth sikerében, és egy rövid próba erejéig még nekünk is odaadtak egy példányt.

Az MSI számára a most bejelentett GS75 lesz az idei év legfontosabb gamer-notebookja, és a tavalyi GS65 sikere alapján nagyon remélik, hogy a boltokban szépen fogy majd ez a GeForce RTX 2080-nal szerelt vékony készülék. A cég, mutatva, hogy mennyire bíznak abban, hogy notebookjuk jól sikerült, még abba is belement, hogy egy rövid időre egyedül is kipróbáljunk egyet. Sajnos az idő rövidsége miatt érdemi méréseket nem tudtunk végezni, de általánosabb tapasztalatokat azért szerezhettünk.


(forrás: PROHARDVER!) [+]

Külsejét tekintve a GS75 abszolút elsőosztályú, a kategóriának és az várható árszintnek megfelelő minőségű alumínium burkolatot kapott, amely remekül össze van rakva, a gépház nem csavarodik, nem rugózik, teljesen összerakott hatást kelt, és még az átlagnál nagyobb méretű kijelző is elég jól védett a hajlítás ellen, nincs tehát gond akkor, ha véletlenül mindig az egyik sarkánál fogva hajtjuk fel. A réz színezésű zsanérok erősek, de a monitor egy kézzel is mozgatható, tehát ezzel sincs gond.


(forrás: PROHARDVER!) [+]

A masszivitás szerencsére a billentyűzet körül is folytatódik, ez a rész is merev, nem hajlik, és ez jót tesz a klaviatúrának is, amely egyébként kényelmes, de a gép vékony kialakítása miatt persze nem veheti fel a versenyt például a GT75 Titanéval. További korlát, hogy hiába a GS75 Stealth viszonylag nagy mérete, a szellőzés kedvéért a billentyűzet felett is rácsos a burkolat, ez pedig azzal jár, hogy például a legfelső gombsor keskenyebb a többinél.


(forrás: PROHARDVER!) [+]

Az egyik fontos újdonság a GS75 (és testvére, a PS63 Modern) esetében az átalakított tapipad, amely 35%-kal lett szélesebb a korábbinál, ahogy azt a csuklótámaszra ragasztott matrica is büszkén hirdeti. Az így határozottan okostelefonos formát öltő beviteli eszköz egyrészt jobban használható, mert közelebb van ahhoz, amit a napi telefonnyomogatás során megszoktunk, másrészt a felület érzésre is olyan, mintha egy érintőkijelzőn dolgoznánk, tehát még meglepően könnyen is siklik rajta az ujjunk. Persze játékhoz még mindig jobb, ha magunknál tartunk egy egeret.


(forrás: PROHARDVER!) [+]

Megfordítva a notebookot látszik, hogy a burkolat alsó része egy darabból van – bár az MSI hangsúlyozta, hogy a három SSD-ből álló tárolórendszer mennyire könnyen bővíthető, azért addig nem merészkedtek el, hogy ehhez egy különálló panel is kerüljön ide.


(forrás: PROHARDVER!) [+]

Hiába vékony, alapterületét tekintve azért nem egy apróság a GS75 Stealth, így oldalain bőven akad hely a csatlakozóknak is. Ezekből a jobb oldalra jutott három USB 3.1 és egy Thunderbolt 3, egy HDMI, míg balra a kettős hangcsatlakozó, egy USB 3.1 és egy Ethernet kivezetés került.

A megtermelt hőmennyiséget figyelembe véve nem meglepő, hogy alul és felül is bőven találunk szellőzőnyílásokat a gépen, amelyek mögött a három ventilátorral működő Cooler Boost Trinity+ dolgozik. A hét hővezető csővel rendelkező egység hatékonynak tűnik, legalábbis a kiállított példány extrém melegedés nélkül futtatta egész nap a Assassin’s Creed Odyssey-t, és amennyire azt egy alapvetően zajos kiállítótérben meg tudtuk állapítani, még csak nem is dolgoznak különösebben zajosan a légkavarók. Teljesen hűvösnek persze nem mondanánk a gépet, érzésre a csuklótámaszok környéke 30-32 fok körül járhatott, de egyetlen pontban sem tűnt már egészségtelenül forrónak.


(forrás: PROHARDVER!) [+]

Mint említettük, teljesítményt mérő teszteket nem igazán futtathattunk, de az Assassin’s Creed Odyssey nagyon szépen futott magas minőségi beállítások és Full HD felbontás mellett is – ez azonban el is várható egy GeForce RTX 2080-nal és Core i7-tel szerelt noteszgépnél. Szintén nem tudunk semmit az üzemidőről, de ez talán kevésbé lesz érdekes, hiszen a gép, bár kategóriájához mérten tényleg vékony és könnyű, azért mégsem egy ultrabook, akkumulátorról nem fog sokáig működni, és ilyenkor nem is számíthatunk a maximális teljesítményre.

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés