CES 2019: új MSI ház és asztali gépek a porondon

Az MSI a notebookok mellett egyéb területekre is fókuszált, így például bemutatták a Gungnir házcsalád friss tagját, a 4 mm vastag edzett üvegből készült oldallapot viselő Gungir 100-at.


(forrás: PROHARDVER!) [+]

Ennél a kuckónál a csomag részét képezi az MSI Mystic Lightos RGB ventilátor, az integrált A-RGB LED huboknak köszönhetően pedig a kalyiba megszaporítja a fényáradattal való játék lehetőségeit. Összesen hét légkavarót pakolhatunk a belső térbe, míg individualista hajlamaink pátyolgatásáról a 3D nyomtatással készült kiegészítők támogatása gondoskodik.


(forrás: PROHARDVER!) [+]

A konfigurációkra rátérve a Infinite S lehet érdekes, mely egy játékosok számára készült, belépő szintű asztali gép, ráadásul megjegyzendő, hogy már két CES innovációs díjat is bezsebelt. A kiszerelés kompakt, hiszen 348 x 244 x 128 mm-es  fizikai dimenziókról beszélünk. A kakaót egy kilencedik generációs Intel Core i5-9400-as központi egység (i7-es processzor szintén választható) és egy 6 GB-os GeForce RTX 2060-as grafikus vezérlő biztosítja, az alkatrészek szobahőmérsékleten tartásával pedig a külön GPU-s kamrával rendelkező Silent Storm hűtési rendszer foglalatoskodik.


(forrás: PROHARDVER!) [+]

A maximálisan kérhető memória kapacitása 32 GB, mely 2666 MHz-en üzemelő DDR4-es modulokból tevődik össze. Háttértároló tekintetében még nem tudunk konkrétumokat, de annyi bizonyos, hogy többféle M.2 SSD és merevlemez közül választhatunk, míg a tápegység 450 wattig nyújtózkodhat. A viskó frontján amúgy található egy Mystic Lighttal kompatibilis RGB LED szalag is, ami némi hangulatos derengést hozhat íróasztalunk tájékára az esti órákban.


(forrás: PROHARDVER!) [+]

A piaci start várhatóan az első negyedév végén, vagy a második negyedév elején történik meg, és 700, valamint 800 dolláros árcédulákra számíthatunk a pontos konfiguráció függvényében. Némi adalék még a történethez, hogy az Egyesült Államokban egy membrános billentyűzet, illetve egy egér is az Infinite pakk részét fogja képezni.

A szintén új, Prestige PE130 névre hallgató, 6,36 kilogrammot nyomó, 13 liter űrtartalmú kisgép gusztusos, hófehér házban igyekszik vásárlásra csábítani. A masina 420 mm széles, 340 mm magas és 97 mm mély, lelkét pedig az Intel Core i processzorainak kilencedik nemzedéke adja, és igény esetén akár i7-es vagy K-s i9-essel is hozzáférhető lesz – bár az alaplapi lapkakészlet megmarad a H310 fapadosabb mezsgyéjén. A két DIMM csatolóba összesen 32 GB DDR4-es RAM-ot tehetünk, 2400 vagy 2666 MHz-en.


(forrás: PROHARDVER!) [+]

Grafikus kártyát illetően a GeForce GTX 1050 Ti jelenti az opcionális csúcsot, természetesen házon belülről, míg a zajkeltést egy Nahimic 3 hangzást támogató Realtek ALC887 chip valósítja meg. A kapcsolódást két USB 3.1 Gen1 Type-A aljzat, négy USB 2.0 port, egy Intel I219-V Ethernet, egy HDMI, egy DVI-D és egy 15 tűs D-Sub csatlakozó szolgáltatja, és szerencsére a PS/2 kivezetést sem mellőzték a gyártósoron. Ha a múltba kívánjuk a vezetékeket, akkor sem kell szomorkodnunk, mivel a PE130-asban otthonra talált az Intel Dual Band Wireless-AC modulja és egy Bluetooth egység egyaránt. Sajnos az előlapi kimeneten megfeledkeztek az USB 3 csodájáról (ami előtt egy picit értetlenül állunk), és csak két USB 2.0 bámul vissza ránk a szokásos mikrofonbemenet és fejhallgató kimenet társaságában. A TFX formátumú táp egy bronz hatásfokon dolgozó, 300 wattos példány.

A pontos árazás és a forgalomba hozás egzakt dátumával kapcsolatban egyelőre még nincs információnk.

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés