CES 2022: egészen érdekes egeret prezentált az EVGA

A 8 kHz-es újoncot eléggé megpakolták technológiával, de szerencsére még így sem lépi át a 75 grammos súlyhatárt.

Az EVGA egerei eddig annyira talán nem voltak izgalmasak, de az amerikai illetőségű vállalat most egy olyan modellel bővíti a portfólióját, ami számos embert érdekelhet, ugyanis a nemes egyszerűséggel X12-nek nevezett megoldás szimmetrikus kivitelű, de a jobb oldalán is van két gomb.

[+]

A 123 mm hosszú, 70 mm széles és 41 mm magas, nyolcgombos rágcsáló egy 400 ips-os és 50 g-s, 16 000 cpi-ig öt lépcsőben skálázódó PixArt PMW 3389 szenzort kapott (ötprofilos belső memóriával megspékelve), a fő klikkjei alatt pedig Omron kapcsolók figyelnek, amelyeket igen optimistán "60 millió" kattintásra hitelesítettek. Adalék a történethez, hogy a felbontást X és Y tengelyen egyaránt állíthatjuk.

[+]

A 75 grammot nyomó apparátus másik szokatlan jellemzője, hogy a LoD-ja 0,4 és 3 mm között szabályozható, és ezt úgy érték el, hogy egy másodlagos, csak az emelési magasság kikalkulálásához való érzékelő is dolgozik benne. Persze mondhatjuk azt, hogy a PMW 3389-nek nincs szüksége ilyesmire, ráadásul korábban is volt efféle implementációra példa (és érthető módon nem bizonyult túl sikeresnek), ám mivel az újdonság tömege ezzel sem lett nagyon felsrófolva, nem tudunk rá igazán haragudni.

[+]

Az X12-es harmadik pikantériája, hogy támogatja az NVIDIA Reflex Analyzert, illetve a 8000 Hz-es USB frissítési rátát, noha ahhoz, hogy az utóbbiból ténylegesen profitáljunk valamennyit, meglehetősen sok kritériumnak kell megfelelni. A PTFE tappancsokat 2 méter hosszúságú parakábel egészíti ki, és a címezhető, háromzónás világítás is bekúszott a képletbe, amelyet a görgőn, a tenyértámaszon található céglogón, valamint kétoldalt, a patkány frontján állomásozó három-három fénycsík formájában érhetünk tetten.

[+]

A szoftveres hátteret az EVGA Unleash RGB applikáció jelenti, és ezzel nem csupán a LED-ek pislákolását hajthatjuk uralmunk alá, hanem az összes többi beállítást (például gombok felprogramozása, makrózás, szenzorjellemzők, stb.) is ezen keresztül babrálhatjuk. A feketében és fehérben készülő termék vételárát egyelőre nem közölték, de a márkát ismerve valószínű, hogy ez ügyben nem sokáig fogunk a sötétben tapogatózni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • EVGA

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés