CES 2023: Lenovo Thinkbook 16p Gen 4

Nagyon mennek a Mini LED kijelzők, ez a 16 hüvelykes noteszgép is kapott egyet.

A Lenovo „félprofi”, igényes ThinkBook családjába érkezik a 16p Gen 4 nevű modell, mely egy 16 hüvelykes, 120 Hz-es, 3,2K-s Mini LED kijelzőt kapott. Hiába, úgy tűnik, hogy ez lesz az az év, amikor ez a technológia felváltja az OLED-et a különleges képernyők csúcsán. Amennyiben nem akarunk egy ilyen panelt, akkor 2,5K-s, 60 Hz-es IPS is választható.


[+]

Hogy a képen kívül másnak is örülhessenek a jövőbeli vásárlók, a ThinkBook 16p-jük felszereléséhez felső kategóriás Raptor Lake H processzorok közül tudnak válogatni (ide értve a Core i9 szintjét is), GPU-ként pedig egy RTX 4060-ra bízhatják a grafikus feladatokat. Memóriából maximum 16 GB szerepel a hivatalos közleményben, de mivel két SODIMM foglalat áll rendelkezésre, ezért úgy gyanítjuk, hogy ennél több RAM is bezsúfolható. Háttértárként 512 GB-os SSD-t ír a gyártó.

Foglalatok közül két Type-C konnektort láthatunk a bal oldalon egy kombó hangcsatlakozó társaságában, míg hátra két Type-A és egy HDMI került – a jobb oldalon csak az SD foglalat árválkodik. A notebook júniustól lesz elérhető, induló ára 1400 euró.

Előzmények

Hirdetés