CES 2015: pofás mini PC és médiacenter lesz az Acer Revo One

Valószínűleg többek számára nem cseng ismeretlenül az Acer Revo brand, hiszen a gyártó 2009 óta futtatja mini PC-it ezzel a márkanévvel. Az idei évben viszont egy kisebb megújulásnak lehetünk szemtanúi, hiszen szakítanak az eddig megszokott lapos és szögletes külsővel, ami igény szerint az álló és fekvő elhelyezkedést is biztosított. Ehelyett a kissé pufók, fehér vagy fekete színű Revo One RL85 egy lekerekített élekkel rendelkező, álló torony formát kapott, aminek méreteiről egyelőre nincs információ.


[+]

Az elsősorban nappalikba, médiaközpont feladatkörbe szánt, de egyébként akár hagyományos asztali számítógépként is bevethető masina belsejében egyelőre ismeretlen számozású Intel Core i3 vagy Core i5 processzor dolgozhat, de a memória kapacitásáról és annak bővíthetőségéről nincs információ. Ugyanakkor tárkapacitásból biztosan nem lesz hiány: az alapból 2 TB-os 2,5"-es HDD mellé még két további, legfeljebb 2 TB-os 2,5"-es HDD helyezhető be a gép komolyabb szétszedése nélkül, akár menet közben (hot swap), és ezek akár különböző RAID módban (0, 1, 5) is üzemeltethetőek.


[+]

A hardverek szellőzését az alsó és hátsó nyílásokon keresztül biztosították. Utóbbi részen kaptak helyet a különféle csatlakozók, mint a mini DisplayPort, a HDMI és a 2-2 darab USB 2.0-s és USB 3.0-s portok, továbbá a fejhallgató kimenet és a Gigabit Ethernet csatlakozója. Természetesen vezeték nélküli hálózati képességekkel is felvértezték, amit az IEEE 802.11ac szabványú vezérlő biztosít. Az összeállítás része egy SD-kártyaolvasó, aminek nyílása a ház tetején található az állapotjelző LED-ekkel egyetemben.
[+]

Tekintettel arra, hogy elsősorban a nappaliban való elhelyezést álmodtak meg a tervezők, a mellékelt, teljes billentyűzetet és trackpadot felvonultató beviteli eszköz is vezeték nélküli kapcsolódik. Emellett lehetővé tették a távirányítást Android és iOS eszközkel az Acer Smart Control alkalmazás segítségével, illetve ezeken az ultramobil eszközökön tárolt tartalmak a Revón keresztül a TV-re történő streamelését is megoldották.


[+]

A 269 eurós kezdőárú Acer Revo One RL85 forgalmazását egyelőre csak EMEA piacon (Európa, Afrika és Közel-Kelet) tervezik.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények