Hirdetés

Computex 2009: a Qualcomm bemutatta az új Snapdragon processzort

A Qualcomm a Snapdragon névre keresztelt SoC (System-on-Chip) rendszereivel régóta jelen van a kisméretű mobil gépek piacán, ám elérkezett a frissítés ideje, aminek eredményeképpen megjelent a QSD8650A típusjelzésű Snapdragon változat. A lapka 45 nm-es gyártástechnológiával készül, az ARM alapokra épülő processzormag pedig maximum 1,3 GHz-es órajelen üzemelhet.

A chip az elődhöz képest nagyobb teljesítményre képes, ám terheletlen állapotban a fogyasztása alig éri el a 10 milliwattot. A rendszer 3D-s megjelenítésre képes grafikus magja maximum 1280x720 pixeles felbontáson jeleníti meg a tartalmakat, emellett a lapka képes lejátszani a broadcast formátumú TV adásokat és a 720p felbontású HD videókat, illetve támogatja az Adobe Flash technológiát is.

A kommunikációra a 3G, a Wi-Fi, és a Bluetooth interfész áll rendelkezésre, a GPS szolgáltatásokért pedig a hetedik generációs gpsOne motor felel. A lapka 12 megapixeles kamerát is képes kezelni, az operációs rendszerek közül pedig a Windows Mobile, az Android és a Linux disztribúciók telepíthetők a QSD8650A típusú chippel szerelt eszközökre.


Asus netbook Snapdragon alapokon - Fotó: Laptopmag

A Snapdragon platformok számos nagy gyártó támogatását élvezik, többek közt az Asus, az Acer és a Toshiba is erősen épít a Qualcomm fejlesztéseire.


Asus netbook Snapdragon alapokon - Fotó: Laptopmag

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés