Computex 2011: megújultak a Kingston HyperX SSD-k

A Computexen a Kingston is képviseltette magát, és számos újdonságot leleplezetek, köztük új tárolócsaládot, azaz a 2,5”-es méretű HyperX SSD-ket. A sorozat neve már ismerős lehet korábbról, ám az új modellek nem csak külsejükben újultak meg, mivel alaposan megváltozott a belső is – köszönhetően annak, hogy a vállalat a SandForce-szal együttműködve végezte a fejlesztést.


[+]

A tárolók 6 Gbps-os SATA interfészen kapcsolódnak a számítógéphez, az SF-2281 vezérlő pedig az Intel gyártmányú, 25 nm-es NAND (P/E 5K) flashmemóriákat vezérli rajta. Ennek hála a tempóval sincs gond: akár az 525 MB/s-ot is elérheti olvasásnál, illetve a 480 MB/s-ot írásnál. Eközben a teljesítménye is kiváló, mivel 4 kB-os írásnál és olvasásnál 40 000 és 60 000 IOPS-ra képes. Támogatják a TRIM funkciót és a DuraClass technológiát, továbbá jár melléjük az Acronis True Image szoftver is.

A csomagban mellékelnek a termékekhez egy 3,5"-es átalakítókeretet, illetve egy külső USB-s keretet, valamint a szereléshez szükséges csavarhúzót és még SATA kábelt is. A gyártó három év garanciát vállal tárolókra, melyek ára egyelőre nem derült ki, ahogy megjelenésük dátuma sem ismert még.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés