Computex 2013: ASUS Transformer Pad Infinity tablet királyi felbontással

Az ASUS annak idején az átalakítható Eee Pad Transformer termékcsaláddal hatalmas lökést adott a tableteknek, így nem csoda, hogy ezt a vonalat a jövőben sem kívánják elengedni. Noha a dokkolós kivitelt azóta már szinte mindenki lemásolta ilyen vagy olyan úton, Transformer csak egy van, aminek azóta több verziója is napvilágot látott, például a Prime és az Infinity. Most utóbbi kapott egy szteroidkúrát a 2013-as Computexre, aminek köszönhetően számos újítást tud felvonultatni.


(forrás: PROHARDVER!) [+]

Az ASUS megmaradt az NVIDIA platformnál, így immáron a negyedik generációs Tegra SoC, azaz a Tegra 4 dolgozik a motorházban, méghozzá 1,9 GHz-es órajelen. Ez alapján elmondható a HP és a Toshiba mellett az ASUS a harmadik gyártó, aki megszavazta a bizalmat az új, ARM Cortex-A15 processzormagokra és GeForce ULP IGP-re épülő Tegrának. A 10,1"-es méretkategóriájú tablet-notebook hibrid természetesen nagy betekintési szögekkel rendelkező, 10 ujjas tapizható IPS érintőkijelzőt kapott, amire rátettek még egy lapáttal, hiszen a felbontása nem kevesebb, mint 2560x1600 pixel! Emellett HDMI kimenetén keresztül a 4K felbontás megjelenítése sem okoz problémát, feltéve, hogy van ilyen kijelzőnk.


[+]

Az ASUS egyelőre nem tett közzé minden technikai paramétert és az árakat (ezzel várnunk kell a jövő hétig), de annyi bizonyos, hogy a SoC mellé 2 GB RAM-ot és 32 GB kapacitású tárolót pakoltak, ezenkívül USB 3.0 és SD kártyaolvasó is rendelkezésre áll. Kamerából sincs hiány, az előlapon 1,2 megapixeles, a hátlapon pedig 5 megapixeles darabokkal találkozhatunk.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés